Van olyan PhD képzés, amit könnyebb elvégezni, mint mondjuk egy jogász szakot?
Ez csak elméleti kérdés volt. Mert sokan mondják, hogy vannak olyan alibi PhD-k, amik semmit mem érnek, ilyen bölcsész képzések közt.
"nívós cikkeket írni"
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ezen röhögtem. Kb. befizetheted magad bármelyik utolsó utáni kamufolyóiratba, ahová berakják a kocsmázás után saturészegen megírt cikkedet is. Kicsit túlkomplikáljátok ezt a képzést.
"Nagy tévedésben vagy!"
Érvek, vagy csak ennyit tudtál kérődzni?
Engem csak elméleti szinten érdekelt, multkor olvastam, hogy pl. egy PhD képzésbe elég sok feltétel van, hogy bekerülj, csak sokan írták, hogy ezeket nem kell komolyan venni, kb. bevásárlásos alapon megy, meg bármit le lehet papírozni, hogy ilyen meg olyan cikket írtál, ezért merült fel bennem, hogy pl. egy sima orvosi, aminek nagyobb tétje van, mint valami erőszakos távolbanézést tanuló PhD szaknak, nehezebb elvégezni, elvégre ott ezer oldalakat tanulsz, vagy más foglalkozásdoktorit adó szakokra is igaz ez.
Ez nagyon személyfüggő. Ha abból indulunk ki, hogy mindegy, hogyan, csak oda tudja írni a neve elé az illető, hogy "dr.", akkor továbbra is a jogász képzés a "legolcsóbb" megoldás erre. Csak ezért tanulni közel 10 évig valamilyen "alibi" szakon, és elmélyedni benne, kutatgatni, konferenciára járni, több ezer oldalt végignyálazni... szerintem nettó marhaság.
És azt tényleg vedd bele, hogy baromi magas a lemorzsolódási arány. Ha megnézel pár "kisebb nevű" doktori iskolát, jellemzően alig 50% szerzi meg az abszolutóriumát, és összességében jó 25-30% szerez fokozatot, ami már egy jó arány. Jól hangzik, amit itt sokan mondogatnak, hogy pénzzel minden elintézhető, de nem szükséges a kelleténél sokkal komolyabban venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!