Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van esélyem így 25 éves...

Van esélyem így 25 éves leérttségizni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy az általános iskolában nem nagyon lavíroztam a tantárgyakban, főleg a matek, irodalom és történelemben. Sosem kötöttek le ezek a tantárgyak de egy 3-asal mindig átcsúsztam (Persze voltak 4-5 öseim is itt-ott). A tanáraim csak végighadartak a tantárgyakon, untatóan adták elő.

Utána elvégeztem egy szakmát ott azért már 3-4-5 öseim is voltak. Ott már kicsit jobban tetszett a tanítási módszer. Meg már én is erőt vettem, hogy leüljek és tanuljak.

Az utóbbi időben 3-4 éve elkezdtek nagyon foglalkoztatni a tudományok (Kémia,biosz)főként. Azon gondolkoztam, hogy szeretném én azt az érettségit és akár még egyetemre is szeretnék járni.

Az esti felnőtt képzésen filózgatok ami kb.2 év jó esetben.

Viszon annyira lemaradva érzem magam, hogy ha most odatennének elém egy éretségi feladat sort, biztos nem mennék át rajtuk.

A kérdésem részben az hogy, az a két év heti 2 alkalom amire bejárnék tanulni munka mellett az elég lenne, hogy vissza hozzam magam a lemaradásban?

Mennyi + ídőt kellene arra szakítanom, hogy a lemaradt tantárgyakból felhúzzam magam?

Édemes lenne elővennem az általános iskolás könyveket is? Vagy az előkészítőn felhúznak arra a szintre, hogy sikeres érettségim legyen?

2023. febr. 20. 18:05
 1/7 A kérdező kommentje:
És nem csak átcsúszni szeretnék rajta, hanem jó lenne egy 4-es 5-ös eredményeket elérni.
2023. febr. 20. 18:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Minden esélyed megvan.
2023. febr. 20. 18:12
 3/7 anonim ***** válasza:
59%
Esti tagozaton is le lehet tenni az érettségit! De ne várj túl sokat tőle. Mivel munka mellett jársz vagy járnál iskolába igy még nehezebb dolgod lesz! Mert dolgozol és tanulsz is egyszerre. Az biztos 4-5-ös nem leszel. De az átlag 3-ast biztos hogy eléred, még igy is.
2023. febr. 20. 18:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Tesó, az érettégi baromi könnyű. Simán meglesz, van olyan ismerősöm aki ennyi idősen érettségizett le estin.
2023. febr. 20. 18:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lehetne 4-es 5-ös? Minden csak akarat kérdése. Az érettségi abszolút minimum a mai világban, bármit akarsz magaddal kezdeni.
2023. febr. 20. 18:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Érettségije minden analfabétának van. Sima ügy.
2023. febr. 20. 18:22
 7/7 anonim válasza:
100%
Sosem késő tanulni! Iratkozz be és végezd el. De mindenképp pórábáldd meg, mert ha nem fogod, akkor egy életre bánnád, hogy nem adtál magadnak esélyt a jövőd szempontjából.
2023. febr. 20. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!