Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Művészet, filozófia szakon...

Művészet, filozófia szakon miért van ennyi félőrült (pár kivételen kívül)?

Figyelt kérdés

Megcsináltam szabad bölcsészeten a BA-t, most átléptem jogra és ég és föld a különbség.

Végig outsidernek éreztem magam, mert az emberek nagyon introvertáltak voltak, nem nagyon kezdeményezték a barátkozást, vagy ha igen, akkor többnyire ilyen nagyon excentrikus, drogos körökbe hívtak meg. Egy barátom lett, de ő is pszichiáterhez járt, azóta már meg is szakadt köztünk a barátság, mert soha nem akart találkozni, szinte mindig csak online akart beszélni. Nem nagyon lehetett normális témákról beszélni, mindig ment a menőzés.

Azt hittem, hogy velem van a gond, de utána felvettek jogra és bár elég nehéz a tananyag, de vannak normális arcok, az emberek többnyire jó fejek, mindig elmegyünk meginni valamit és nincs közben olyan érzésem, hogy rossz társaságban vagyok.

Szabad bölcsészeten nagyon feltűnően és furán öltözködtek, amikor szóba elegyedtem pár szaktársammal, akkor olyan volt, mintha be lettek volna drogozva, mindig az elvont témákat erőltették. A lényeg, hogy nem maradtam abban a közegben, de még mindig furcsálom és érdekelne, hogy miért ilyenek ott az emberek?

2023. febr. 17. 17:30
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja, volt két aspergeres szaktársam (nyíltan vállalták, hogy ez a diagnózisuk, büszkélkedtek vele), nem nagyon értették a szociális normákat, de a többség is hasonlóan viselkedett, mégsem voltak asperegeresek.
2023. febr. 17. 17:32
 2/7 anonim ***** válasza:
70%
Ez a téma ilyen embereket vonz.
2023. febr. 17. 20:25
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
A rossz elhelyezkedési kilátások miatt a jobb diákok már nem jelentkeznek ilyen szakokra, ezért azok mennek oda, akiket máshova nem vennének fel. Sajnos.
2023. febr. 17. 23:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Pedig a ponthatárok nem alacsonyak, 400 felett vannak általában.
2023. febr. 17. 23:42
 5/7 anonim ***** válasza:
71%
Igen, de rengeteg ember van, akik félnek a matekos szakoktól, de félnek a jogtól is, na ők mennek a bölcsészkarra.
2023. febr. 17. 23:44
 6/7 A kérdező kommentje:
Ismerek olyan bölcsészt, aki orvosként a második diplomáját csinálta a bölcsészkaron, és fordítva.
2023. febr. 17. 23:49
 7/7 anonim válasza:
Nem tudom, de teljesen igazad van. Nagyon kevés emberrel lehet ezen a szakon beszélni, ami engem is meglepett.
2023. márc. 14. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!