Szociális munka szak könnyebb a tanárinál vagy nehezebb?
Én is azt végeztem, nem vészes. A szakmában dolgozom.
Nekünk anno nem volt ilyen probléma. Az egyik srác, egy hónap alatt dobta össze a szakdolgozatát. A konzulense erős ráhatással engedte csak védésre, mert nem is egyeztetett vele semmit, de pont akkor változott az államvizsga rendszer, és egy ember miatt nem akartak vacakolni vele.
Én végeztem tanárszakot és elvégeztem a Külkert is, ez utóbbit levelezőn. Ráadásul magyaros vagyok, ami még nem is a legnehezebb szak. Viszont nem értek egyet vele, hogy annyira könnyű lenne. Iszonyat hosszú olvasmánylisták vannak, és bár az alapvető tantárgyakat nem volt nehéz teljesíteni, a szigorlat nagyon kemény volt. Egy töri-magyaros szerintem megszakad, annyit kell olvasnia.
Ráadásul nekem még két nyelvvizsga kellett a diplomához.
A Külkert meg úgy végeztem el, hogy gyakorlatilag vizsgaidőszakban tanultam pár napot. Szerintem ennyi tanulással nem mentem volna át az annyira lebüfészakozott bölcsészkaron.
Egy kétszakos tanárszak nem gondolom, hogy annyira könnyű lenne.
Bocsi az offért, a szociológiáról nem tudok nyilatkozni, bár volt szociológia szakos szobatársam, nem halt bele.
Attól függ, mit szeretnél csinálni. Ha szeretnél tanítani, akkor ne hagyd abba.
Szerintem szociológiával sem keresnél többet, mint tanárként, és nem is tudom ott mennyire egyszerű elhelyezkedni. Tanárként legalább tuti lesz állásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!