Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szociális munka szak könnyebb...

Szociális munka szak könnyebb a tanárinál vagy nehezebb?

Figyelt kérdés
Tanárira járok, Földrajz-történelem szakra. Nagyon húzós, egész szorgalmi időszakban mindig kell valamit csinálni, plusz a vizsgaidőszak se a legegyszerűbb. Összességében eddig kitartó voltam, de már érzem, hogy talán többet vállaltam magamra, mint amit bírok valójában. Opciók vannak, az egyik, ami megfogott az a szociális munka szak. De mit kell erről tudni? Nagyon húzós az is? Marad mellette némi szabadidő?
2023. febr. 8. 12:45
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Nővérem azt végezte, szerinte elég könnyű. Még plusz képzéseket csinált mellette, meg dolgozott is.
2023. febr. 8. 12:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt végeztem, nem vészes. A szakmában dolgozom.

Nekünk anno nem volt ilyen probléma. Az egyik srác, egy hónap alatt dobta össze a szakdolgozatát. A konzulense erős ráhatással engedte csak védésre, mert nem is egyeztetett vele semmit, de pont akkor változott az államvizsga rendszer, és egy ember miatt nem akartak vacakolni vele.

2023. febr. 8. 13:19
 3/6 anonim ***** válasza:
23%

Én végeztem tanárszakot és elvégeztem a Külkert is, ez utóbbit levelezőn. Ráadásul magyaros vagyok, ami még nem is a legnehezebb szak. Viszont nem értek egyet vele, hogy annyira könnyű lenne. Iszonyat hosszú olvasmánylisták vannak, és bár az alapvető tantárgyakat nem volt nehéz teljesíteni, a szigorlat nagyon kemény volt. Egy töri-magyaros szerintem megszakad, annyit kell olvasnia.

Ráadásul nekem még két nyelvvizsga kellett a diplomához.

A Külkert meg úgy végeztem el, hogy gyakorlatilag vizsgaidőszakban tanultam pár napot. Szerintem ennyi tanulással nem mentem volna át az annyira lebüfészakozott bölcsészkaron.

Egy kétszakos tanárszak nem gondolom, hogy annyira könnyű lenne.

Bocsi az offért, a szociológiáról nem tudok nyilatkozni, bár volt szociológia szakos szobatársam, nem halt bele.

2023. febr. 8. 13:57
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor nem lennék egy szerencsétlen, lúzer, ha váltanék? Nem szívesen adok fel valamit, amibe belekezdtem, mert akkor olyannak állítanának be, akinek nincs kitartása, nem bírja a kemény munkát.
2023. febr. 8. 18:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Közgazdász ismerősöm van, ő se szakad meg. Tud mással is foglalkozni, van magánélete, persze azért tanulgat szorgalmi időszakban is, de semmi extra, plusz pénzügyileg is többre viszi majd, mint én, ha esetleg tanár lennék. Ez az, ami kicsit elszomorít, de nyilván én választottam, pisztolyt senki se tartott a fejemhez.
2023. febr. 8. 19:13
 6/6 anonim ***** válasza:
27%

Attól függ, mit szeretnél csinálni. Ha szeretnél tanítani, akkor ne hagyd abba.

Szerintem szociológiával sem keresnél többet, mint tanárként, és nem is tudom ott mennyire egyszerű elhelyezkedni. Tanárként legalább tuti lesz állásod.

2023. febr. 8. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!