Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy szoktatok tanulni,...

Hogy szoktatok tanulni, tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Van egy tárgy, amiből már 2x is megbuktam. A tárgyból szóbeli van, mind a 2 alkalomra megtanultam, több mint 4-5 oldalt írtam a tételről.

Viszont szóbeli közben többször is belekérdeztek, amikre nem tudtam válaszolni. Azt mondták szépen megtanultam, csak sajnos nem értem az anyagot, ezért elégtelen, ezt 2x eljátszották velem.

Hogy kellene tanulnom, hogy ne buktassanak meg? Hogy értsem meg az anyagot, ahelyett hogy csak megjegyzem? Van olyan amin hiába ülök, nem értem meg, hogy miért úgy van.

Vagy amit nem értek és csak bemagoltam azt ne mondjam el szóbelin és akkor nem is tudnak belekérdezni?

Nektek mi vált be?

2023. febr. 8. 10:48
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Mondjuk nem árt ha érted amit tanulsz. Ilyen miatt nálunk az egyetemen buktattak meg nem egy embert, hiába tudta az anyagot, nem értette. Mérnöki képzés, szóval valahol jogosan
2023. febr. 8. 11:25
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen én is mérnökire járok és egyetemről van szó. A tárgyból 2x megbuktam, pedig mind 2 alkalommal felkészültem az anyagból. De amikor belekérdeztek akkor nem tudtam válaszolni.

És elvileg amiket kérdeztek azok "alapfogalmak" voltak, és mivel nem értettem őket ezért buktattak meg. A tárgy főként gráfokról szól, nem azt kérdezték, hogy mondjuk mi az a fogalom, hanem hogy mutassam be egy gráfon.

2023. febr. 8. 11:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Melyik tárgy??
2023. febr. 8. 11:49
 4/8 A kérdező kommentje:
A számítástudomány alapjai
2023. febr. 8. 11:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez milyen szak?? Gépészmérnökin nálunk nincs ilyen
2023. febr. 8. 12:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Vik (villamosmérnöki)
2023. febr. 8. 12:55
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld visszamondani a tételt, a sajat szavaiddal
2023. febr. 8. 12:57
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem mérnök vagyok, de az én tapasztalatom az hogy ilyesmit csak megelőzni lehet, mégpedig úgy ha időben elkezdesz tanulni. Ez már nem gimi, nem elég a vizsga előtt 2 héttel kell nekiállni tételeket kidolgozni. Muszáj a szorgalmi időszakban időt és energiát szánni rá hogy megértsd az anyagot. Különben tényleg arra kényszerülsz hogy kapkodva/pánikolva magolj, és akkor veszett fejsze nyele. A következő félévben próbáld jobban kihasználni az időt.
2023. febr. 8. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!