Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Anglisztika mennyire lenne...

Anglisztika mennyire lenne nehéz ha B2 szinten beszélek angolul és a középszintű érettségim 95% lett tavaly?

Figyelt kérdés

Idén fogok emeltezni és remélem a nyelvvizsgát is kiváltom ezzel. A magántanárom szerint B2 szinten vagyok. Ezt ha olvasom a nyelvet, vagy hallgatom érzem. A passzív tudásom magabiztos. Filmeket, tv adásokat, regényeket folyékonyan értek angolul. De beszélni sajnos döcögősen megy. Ha az aktív nyelvtudásom gyengébb, akkor nagyon nyögvenyelős lesz az anglisztika?

Írásban is ki tudom magam fejezni, mert ott meg tudom gondolni, de ez a beszéd a mumusom. Vagy tanuljak mást és csak simán, mint nyelvet tanuljak angolt? De nem tudom mi érdekelne. Csak ez érdekel és a magyar szak, de az állítólag méginkább “hasztalanabb”.

2023. febr. 7. 02:29
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Nem megy. Semmi reálos.
2023. febr. 8. 17:39
 22/26 MDaniel98 ***** válasza:
Akkor esetleg jog, bár az is marhára telített és nem a legkönnyebb/legrövidebb pályaív mire értelmezhető jövedelmed lesz belőle. Ha az se opció akkor tényleg ráfaragtál, mert a nyelvszakok se olyan hasznosak mint ahogy azt sokan gondolják.
2023. febr. 8. 17:48
 23/26 A kérdező kommentje:

Na épp ezaz. Csak ezért érzem nagyképűségnek és igazságtalannak, hogy aki pl műszaki pályán van, lenéz egy bölcsészt.

De istenem, ő se tett semmit azért, hogy reálos beállítottságú legyen. És én se kértem, hogy ne menjen. Magántanárhoz is jártam, majd megszakadtam ezekbe a tárgyakba, de nem mentek. Meg is utáltam őket egy életre.

2023. febr. 8. 17:53
 24/26 MDaniel98 ***** válasza:
77%
A bölcsészeket csak részben az elhelyezkedési lehetőségeik hiánya miatt nézik le, sokan mennek úgy ilyen helyekre, hogy csak legyen egy diploma, aztán jó, és hát nagyobb arányban végzik el az ilyenek mint azok akik mondjuk mérnöki irányba mennek, mert magasabban húzzák meg az elfogadható szintet. Hallottam olyan szakról (pont vmi nyelvszak volt), ahol azt mondta a srác aki elvégezte, hogy most rosszabbul beszél az adottt nyelven mint amikor jelentkezett rá.
2023. febr. 8. 18:03
 25/26 A kérdező kommentje:

Sokan mérnöknek is csak azért mennek, hogy legyen diploma, de közben utálják a munkájukat, csak épp ehhez van képességük, így nem olyan nehéz nekik az elvégzése.

Nekem meg a humán tárgyakhoz van. Mondjuk én nem is azért mennék, hogy csak legyen diplomám, ki is hagytam pár évet, kerestem az utamat, de ezek érdekelnek. Sajnos, vagy nem sajnos. Ez van.

2023. febr. 8. 19:41
 26/26 anonim ***** válasza:
Tévedés, hogy a jog menne neki, ha nem reálos és teljesen sügér matekból. Valóban jogon nem számolsz és humán tárgyakkal lehet bejutni, de akinek nem megy a matek, az híján van azoknak a logikai képességeknek, annak a kritikus gondolkodásnak, amik bizony a jog tanulásához, megértéséhez, átlátásához és alkalmazásához szükségesek. El lehet persze végezni úgy is, ha benyalja, amit eléraknak, bár azért egy adag szerencse is kell hozzá, hogy a vizsgáztató ne kérdezzen úgy bele, ne tűnjön fel neki. Fel szokott. Meg úgy egyáltalán kész szenvedés ezek nélkül.
2023. febr. 11. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!