Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szeretnék fejlődni matekból,ti...

Szeretnék fejlődni matekból,tippek, ötletek?

Figyelt kérdés

Középiskolában nem tartozott az erősségeim közé,inkább humán beállítottságú vagyok. Igaz nem is próbálkoztam eléggé amikor arra került a sor. Nem szerettem, hamar feladtam a tanulását is gyerekként elég forró fejű voltam, ha nem sikerült elsőre megoldanom a feladatokat, akkor már nem is érdekelt igazán. Most mégis úgy érzem szeretnék újra belevágni a kezdetektől. Mint hozzá értő emberek, milyen feladatgyűjteményeket, oktatóvideókat, oldalakat stb. ajánlanátok? Milyen úton érdemes az egészbe belekezdeni? Megéri egyáltalán? Ha odafigyeltem annó órán és gyakoroltam, jó eredményeket sikerült szereznem főleg ha értettem az anyagot ezért dilemmázok. Magántanárhoz nem szeretnék járni, ha nem muszáj, mivel egy normális srác van a környéken, de vele megromlott a kapcsolatom az utóbbi időben.

A hasznos válaszokat előre is köszönöm. 21/L

2023. febr. 2. 16:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Miért szeretnéd ezt? Kell egy jobb érettségi, egyetemhez kell? Valamilyen olyan szakot néztél ki, amihez kapcsolódik a matematika? Vagy csak érdekel a dolog? Ezekre ha válaszolsz, jobban tudok neked segíteni.
2023. febr. 2. 16:42
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem először kezdj el a középszintű érettségi feladatsorokkal foglalkozni, így:

1. Egy feladat megoldásával próbálkozz meg!

2. Nézd meg a megoldókulcsban a megoldását!

3. Ahhoz, hogy megértsd, nézz utána a szükséges elméletnek tankönyvben, interneten, stb.

4. Tanuld meg a megoldást.

5. Ezután térj rá a következő feladatra.

[link]

2023. febr. 2. 16:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem olvasgasd a régi gimis matekkönyveket. Sok bennük a kidolgozott feladat. Letakarod a megoldást, először megpróbálod megoldani, aztán megnézed. És ott le van írva részletesen. Ha szórakoztat, élvezed, akkor megéri. De egyébként sztem túl sok értelme nincs. Én is ugyanezt kezdtem el csinálni, mint amit most te akarsz. Unaloműzésnek jó, de egyébként sok energia, idő, amit lehet hogy tartalmasabban is el lehetne tölteni. De kinek mit jelent a tartalmas. Én élveztem egy jó darabig, belekóstoltam az analízisbe, bizonyításokba, de aztán elkezdtem azon gondolkodni hogy tul.képpen miért is csinálom ezt? Sok értelme nincs, hacsak nem akarsz matematikus, fizikus, vegyész lenni vagy mérnök.
2023. febr. 3. 22:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!