Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik egyetemeken a legjobb...

Melyik egyetemeken a legjobb a GTK?

Figyelt kérdés
Igazából minden szempont érdekel, hogy milyen a közösség, az oktatás, mennyire nehéz elvégezni. Amiket én néztem az az ELTE, a BGE, és a BME.

2023. jan. 29. 19:18
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Corvinus, ELTE, BME, PTE, BGE, ebben a sorrendben. Melyik szakot nézegeted?
2023. jan. 29. 20:55
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi

Gazdálkodás és menedzsment

2023. jan. 30. 00:05
 3/10 anonim ***** válasza:
25%

Összességében a legjobb a 1. Corvinus, 2. BME, és nézőponttól függően 3. ELTE / BGE / PTE.

Közösség szerint 1. BME és PTE, 2. Corvinus 3. ELTE 4. BGE (bár ez utóbbi szak/évfolyam függvényében előrébb kerülhet).

Oktatás szerint 1. Corvinus (akadémiai értelemben) és BGE (a nagy évfolyamok ellenére kiscsoportos órák nagy aránya miatt), 2. BME és PTE, 3. ELTE (a minden szak számára összevont nagyelőadások szinte kizárólagossága miatt).

Legnehezebb 1. Corvinus, 2. BME (matek és közgáz kicsit nehezebb), 3. PTE, 4. BGF (nehéz, mert sok anyagot kérnek számon, de aki bejár, annak a kiscsoportos alkalmak sok segítséget adnak), 5. a legkönnyebb az ELTE (ez is nehéz, mert itt lehet a zh-kon a legkevésbé puskázni a számítógéptermes vizsgáztatás miatt, de egyébként a tárgyak többségének teljesítéséhez csak pár teszt kell, és a könnyű felkészüléshez sok előadásvideó elérhető, ezért bejárni nem kell.)

2023. jan. 30. 08:10
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
2. A BME-t nem tudom, miért sorolnád az ELTE elé. A BME legjobb oktatói évekkel ezelőtt átmentek az ELTE-re. Az oktatás színvonalát nem tudom összehasonlítani, de presztizsben, rangsorban, mindenhol az ELTE az első.
2023. jan. 30. 08:28
 5/10 A kérdező kommentje:
A corvinusra és az eltére sajnos nem lesz meg a pont :( most okjzom illetve dolgozok, sajnos nincs időm érdemben készülni. Megérné még egy évet kihagynom, és felkészülni egy emeltre hogy a fentiek közül az egyikre bekerüljek?
2023. jan. 30. 18:45
 6/10 A kérdező kommentje:
Addigra 22 leszek ha számít
2023. jan. 30. 18:46
 7/10 anonim ***** válasza:
35%

Nem ér meg kihagyni semennyit. Jelentkezz a BME/BGE-re, és a szakválasztást gondold át újra. Vannak ennél jobb szakok is bőven. (psz egyértelműen, nemzgazd és kermark meg ízlés szerint, de ezekkel legalább érteni fogsz valamihez).

psz, kermark és nemzgazd szakokra a BGE-t választanám, az ezeknek a hagyományosan legjobb intézményük.

A gazdinfó is jó, szintén BGE vagy ÓE.

[link]

2023. jan. 30. 18:51
 8/10 A kérdező kommentje:
Rendben #7, köszönöm
2023. jan. 31. 08:46
 9/10 anonim ***** válasza:

#4: Az összegyeremi rangsorokon az ELTE az első, aztán pár vidéki egyetem és a Semmelweis és a BME és csak utána a Corvinus. Viszont nemzetközi rangsorokban a gazdasági karok közül csak a Corvinus és a BME szerepel!

A Corvinus-on 70 éve oktatnak ilyen szakokat (amiket a Műegyetemtől vettek át), a mai BME-n 30 éve oktatnak ilyeneket, az ELTE-n 5 éve.

A BME-ről 6 éve sok jó oktató átment az ELTE-re, de sok jó meg ott maradt, és azóta is jött pár nagyon jó, pl. azóta angol nyelvű Pénzügy, Vesz.szerv és Műmen. mesterszakot is indítanak, noha előtte nem voltak angol gazdasági szakjaik.

2023. jan. 31. 11:31
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

9. Az összegyetemi rangsorokban soha nem volt az ELTE az első. Toronymagasan a SOTE a legjobb magyar egyetem (201-250. helyen), mögötte jócskán lemaradva kullog az ELTE (601-800. helyen), utána Debrecen, Óbuda, Pécs, Szeged – és a BME csak a “futottak még” kategóriában az 1201+ helyen, a Corvinussal együtt.

[link]

A teljes hazai gazdasági képzés a szégyenpad kategória nemzetközi összehasonlításban. A Corvinusnak is van két jó szakja (GPME és AK), a többi csak úgy van.

2023. jan. 31. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!