Egy jelenlegi nyolcadikostól a felvételin bántás megkérdezni másodikos matek anyagot, a trapéz területét, a hasáb térfogatát?
Senki nem számított trapéz alapú hasábra, hiszen a korábbi feladatsorokon amiken gyakoroltunk mindig a ragasztásos kockás példa volt, mellesleg a hasáb térfogata közel sem másodikos anyag, mi kb egy hete kezdtük el venni.
(egyetértek #8-al)
8-as: "Bármiben fogadni mernék, hogy nem 100 pontos felvételit írtál."
Tudod mit? Nem is írtam meg ezt a fogyatékos felvételit, csak egy matekot, mert év közben, februárban mentem át és akkor (régen) még ezt megengedték.
De akkor sem egy fogyatékos matekot írtam meg, hanem a gimnázium saját felvételijét speciális matek tagozatra. Messze sokkal nehezebbet, mint amit ti megírtatok.
A tantervhez nem értek, de a felvételi lényege, hogy rangsoroljon. Nem azokat veszik fel, aki megírja egy szintnél jobbra, hanem van adott számú hely. A felvételi nehézsége tehát abból adódik, hogy jobbat kell írnod, mint mondjuk a jelentkezők háromnegyede ír. Ha könnyű, másnak is könnyű, tehát akkor meg azon megy a bosszankodás, hogy nehogymár azon bukjon el, mert mondjuk csak a számot írta oda és nem egész mondattal válaszolt.
>az ókori matematika nem egészen 2 százalékát teszi ki
-De továbbra is mindenki nulla matektudással születik, szval nem értem hogy jön ez ide. Amúgy az ókorban a 14 évesek egészen csekély része ismerte az ókori matematikát. A "gimnázium" a görög "gymnos" (=meztelen) szóból ered, szóval meztelenül edzettek meg verekedtek, de az alapműveleteken túlmutató matektudás nem volt általános.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!