Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kresz vizsga hogyan zajlik?

Kresz vizsga hogyan zajlik?

Figyelt kérdés
Kreszvizsgára készülök (B kategória) és nagyon félek tőle. Minden érdekel, ami ezzel kapcsolatos. Hány kérdés van? Hányat lehet elrontani? Egyedül vagy többen vagyunk egy teremben? Esetleg vizsgabiztos? Lehet-e puskázni, vagy nem? Hányszor lehet megbukni? Tényleg minden érdekel. Előre is köszönöm a válaszokat. Nyilvánvalóan tanulok, de akkor is vannak az ember fejébe fura kérdések, nem áll szándékomban csalni, csak kíváncsi vagyok.
2023. jan. 12. 22:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Puskázást felejtsd el. Ha online tanulod a kreszt, etitánon, akkor a modulok végén levő kérdések hasonlóak a vizsgakérdésekhez. Annyi a különbség, hogy egy érintőképernyős monitoron zajlik a vizsga, és ha ráböksz egy válaszra, akkor nem lehet módosítani. Kb egy teremben ilyen 10-15-en voltunk (nem emlékszek pontosan), vizsgabiztos nyilván van. 55 kérdés van, kérdésenként 1 perc, összesen 75 pont és ahhoz, hogy átmenj 65 pont kell.

A vizsgát ismételni szerintem korlátlanul lehet (nem egy időpontban és fizetni kell érte), annyi a lényeg, hogy a tanfolyam kezdetétől számolva 1 éven belül sikerüljön.

2023. jan. 12. 22:58
 2/9 anonim válasza:

Számítógépen törénik a tesz kitöltés. 55 kérdés, 55 perc az idő.

Nem kell aggódnod. Jellemzően a tudás "előjön" amikor kell...

Többen vagytok. Felügyelettel. Ha jó fej a felügyelet, akkor észre is veheti hogy elakadtál. Van hogy...mögéd áll és hogy is mondjam, segít. De fel kell ismerned hogy segít... :) Köhintés,keresztkérdés,....stb

A kérdésekre ne stresszelj. Általában a mire nem tudsz egyből válaszolni átléphető és a végén ujra engedi a kimaradtakat.

2023. jan. 12. 23:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos: legyen nálad személyi, lakcímkártya és egy bizonyítvány, ami igazolja, hogy elvégezted a 8 általánost. Én tantermi tanfolyamon voltam, elmondták, hogy szinte minden alkalommal van olyan, akinél ezek közül valamelyik nincs, és az akkor nem vizsgázhat. Amikor én mentem, akkor is járt így egy srác, sőt, annak idején a férjem is elfelejtette. Nem is vizsgázhatott egyikük sem, a pénzt meg persze nem adják vissza.
2023. jan. 12. 23:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Mi történik akkor, ha nem sikerül egy éven belül teljesíteni a vizsgát a tanfolyam megkezdésétől számítva? Erre kicsi esélyt látok egyébként, de van rá lehetőség.
2023. jan. 12. 23:39
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
Akkor, gondolom, újra kell kezdeni a tanfolyamot. De nehogy már ez legyen, a Kresz vizsga a legkönnyebb része az egésznek (meg az elsősegély), akinek ezt egy év alatt nem sikerül megtanulni, az kb. szellemi fogyatékos, és inkább ne vezessen.
2023. jan. 12. 23:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Az összes kérdésedre meg kell, hogy adja a választ az oktató. Ha még nem beszéltetek róla, akkor majd fogtok.

Puskázni nem lehet, de értelme sincs, nem nehéz ez a vizsga. Az elsősegély meg a vezetés szerintem nehezebb.

2023. jan. 13. 06:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Olyan szerintem nem volt, hogy valakinek egy éven belül ne lett volna meg. Nem tudom online tanulod-e vagy tanfolyamra jársz, de én Etitánon tanultam, ott vannak próbavizsgák, amiket milliószor ki lehet tölteni és azok közül voltak a kérdések a vizsgán is. Nekem elsőre meglett, de nem ismerek olyat, akinek nagyon maximum harmadjára ne sikerült volna.

Számítógépen van a teszt, érintőképernyős, 55 kérdés, 55 perc, de nem kell annyi a többségnek, én talán 15 perc alatt fejezhettem be… puskán ne gondolkozz. Az irataid legyenek nálad, főleg személyi, meg a legmagasabb iskolai végzettséged igazoló bizonyítvány.

2023. jan. 13. 11:47
 8/9 A kérdező kommentje:
Hány óra körül szokták rakni a vizsga időpontját?
2023. jan. 13. 17:04
 9/9 anonim válasza:

Mivel a közlekedési és alkalmassági vizsgaközpontban zajlik a vizsgáztatás, aminek az "üzemideje" H-P 8:00-14:00 ezért ebben az intervallumban bármikor lehet. Én tavaly vizsgáztam, nekem 12:30-kor volt.

A többit már előttem leírták: lényeg, hogy személyi, lakcímkártya legyen nálad, érintőképernyős vizsgáztatás van, kérdések, ábrák, fotók ugyanazok mint az e-titánban, csak nem kék-szürke arculatúak, hanem világosbarna a háttér. 55 kérdés van, kérdésenként 1 perced van, 75 pont a maximum elérhető, 65-öt kell elérni, hogy átmenj. Az áthaladási sorrendes kérdések 3 pontot érnek, a többi egyet. Puskázni nem lehet, de nem is kell, movel több ezer kérdés közül dob a gép, tehát nem ugyanazt fogod kapni, mint a melletted ülő. Segítség nincs más jellegű se, sőt, ahol én vizsáztam ott eléggé mogorvák is voltak, szinte kiabáltak a vizsgázókkal, ha véletlenül nem oda ültek le, stb.

2023. jan. 17. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!