Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valaki tud ajánlani valami...

Valaki tud ajánlani valami hatékony tanulási módszert?

Figyelt kérdés

Hiába magolok be mindent másik napra már a felére nem emlékszem.

Sokan mondták már hogy nem jó a tanulási módszerem.És ezért megy ki olyan gyorsan a fejemből.

Esetleg valami tipp?

Kérlek segítsetek!!

2023. jan. 12. 16:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Feltehetően a magolás a kulcsszó... Ezt hanyagolni kellene...

A hatékony tanulási módszer szerintem egyedi...

2023. jan. 12. 16:52
 2/5 anonim válasza:
Én is így voltam vele és nagyon sokat mondták hogy kössem valamihez a dolgokat vagy találjak ki nekik egy dallamot de ezek nekem nem nagyon váltak be. Nekem igazábol ami után lett egy kis motivációm sokkal könnyebben ment a tanulás, mindig teszek egy kis zenét háttérzajnak és utána tanulok, ha nyelvekről van szó akkor alkoss bármilyen mondatokat témán belül vagy találj ki valami vicceset hozzájuk és akkor könyebben megmarad, ha meg másrol akkor gyakorold sokat, én pl. ha szöveget kell tanulni mindig csinálok kis rajzokat mellé ami hozzá kapcsolódik vagy ilyenek. Egyébként van egy applikáció ami még segíthet az a neve, hogy Forest
2023. jan. 12. 16:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a vázlatírás jött be, sokkal jobban megmarad ha leírom (összefüggéseket keresve, kis rajzokkal), mintha csak magolnám.
2023. jan. 12. 16:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Jegyzet készítés, tanulókártyák, mindmap, zene tanulás alatt
2023. jan. 13. 11:46
 5/5 jácint78 ***** válasza:

F44 ..

Jó lenne tudni mit tanulsz? mik a céljaid tantárgyaid..

Vizsga követelmények...

én is az illusztrációk készítésével tudtam eredményeket elérni...

Addig kihullott sok minden és azt hittem nehéz a felfogásom..

Néha muszály magolni is ha már biztos vagy a törvény-szerüségekben.. és érted is amit mondasz... el tudod magyarázni másoknak is

fejből lerajzolni valami gép működését lépésről lépésre amig minden nem stimmel..

sajat kérdések ön-ellenőrzés.. összefüggések kikutatása kapcsolódó szakirodalomból...

Sok jegyzetelés puskák megoldó könyvek számolásipéldák

Es a weben minden kérdésre van tucat válasz..tétel

azóta túl vagyok érettségin technikusin okj tanfolyamokon..

Rengeteg ilyen módszer létezik de van amit testre kell szabni és az sem mindegy mi a tananyag -fajtája...

Sok szorgalom kell és nem árt jóban lenni a tanárral eminensekkel..es alkalmazd amit elméletben már tudni vélsz stb

Várom visszajelzésed..

2023. jan. 14. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!