Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Amikor érettségiztél fel...

Amikor érettségiztél fel voltál rá készülve?

Figyelt kérdés

Én nem. Gondoltam olyan lesz az eredményem mint az év végi jegyeim. Hát egy nagy francot! Mivel hiányos volt a tudásom nehéz volt aztán persze kritizáltam, hogy milyen nehéz feladatokat raktak be (pedig mindent lehetett teljesíteni). Utólag lecsapódott az, hogy miért mondták azt hogy többet kellett volna tanulnom. De addig persze nem... Annyit elértem, hogy végül átmentem mindenből. Az eredmény az nem lett erős (3,0 átlag nem lett 5-ös se), de azért elmegy egynek.

2021-ben érettségiztem amúgy.

22/F

Más hogyan ment neki az érettséginek?

2023. jan. 11. 21:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon egyszerű volt, pedig egyébként viszonylag rossz tanuló voltam:D

Matekból 4-es lettem

Irodalomra úgy ültem be, hogy végem van, de kortárs költőt húztam

Történelemből valamiért meg voltam győződve, hogy Kádárt húzom, és megtörtént

Az angol full nem érdekelt, emelt szinten lezavartam 5-ösre, ugyanúgy az informatikát is, csak 4-esre

2023. jan. 12. 19:49
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

(nyolcas vagyok)

Azt kihagytam, hogy akármilyen jól sikerült végül mindenem, a magyar szóbelin a nyelvtan tételnél sikerült kihúznom az egyetlen tételt, amit nem tudtam. De tényleg semmit nem tudtam róla. A mai napig nem tudom, miért hagytam ki pont azt az egy tételt, mert ha legalább kétszer átolvastam volna valamikor, akkor simán el tudtam volna mondani. Voltak ennél rosszabb nyelvtan tételek (sőt, talán csak rosszabb volt), de egyszerűen teljesen ignoráltam. Végül a hozzá tartozó feladattal és józan paraszti ésszel próbáltam meg "visszafejteni" az egészet. :D Biztos mondtam néhány értelmes állítást, nem olyan bonyolultak azért ezek a dolgok, de ismert a tanárunk, és szerintem tudta, hogy amúgy magából a tételből semmit nem tudok, és csak találgatok. Az volt a szerencsém, hogy az írásbelim kifejezetten jól sikerült, és az irodalom tétellel sem volt semmi problémám, úgyhogy végül csak 1%-kal lett rosszabb a végeredmény, mint az írásbeli százaléka. De onnan azért nem mentem nyugodtan haza. :)

2023. jan. 12. 20:07
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én 2020-ban érettségiztem és mivel akkor se volt szóbeli, így én a középszintű vizsgák közül csak a törire készültem pluszba.

Magyarra konkrétan vizsga előtti vasárnap este néztem rá először, hogy mégis milyen típusú feladatok vannak. (Nulla lexikális tudással is meg lehet írni a magyar írásbelit 80% fölöttire.)

Matekra órán olyan sok korábbi érettségit megoldottunk, hogy vizsgán már reflexből tudtam, mikor mit kell csinálni. Itt fontos, hogy helyesen tudd használni a függvénytáblát és a számológépet, ha az ezek által nyújtott segítséget jól ki tudod használni, akkor 60% itt is simán megvan.

Törire azért kellett tanulni pluszba, de én arra is inkább úgy készültem, hogy rengetegszer végigmentem a korábbi teszteken és egy idő után megmaradtak az adatok is. Illetve a nagyobb témaköröket (amikből esszé szokott lenni) azokat alaposan megtanultam. Itt pedig az atlasz nyújt nagy segítséget.

Én angolra is csak annyit készültem, hogy pár korábbi érettségit megoldottam. Érettségin azért más feladattípusok vannak mint nyelvvizsgán, de egy B2-es nyelvvizsga után a közép angol sima ügy.

Az emelteknél nyilván ez nem működött (biosz, kémia), azokra én a 4 év alatt folyamatosan készültem és 12-ben is szinte csak azokra fókuszáltam.

Összességében, szerintem az a legfontosabb, hogy minél több korábbi feladatsort megoldj, mert egyrészt a feladattípusokat is gyakorlod és rengeteg kérdés ismétlődik az évek során, így ha elsőre nem is tudod a választ, amikor másodszor/harmadszor jön elő, akkor nagy eséllyel emlékezni fogsz rá.

A szóbeli már nagyobb szívás, arra be kell magolni a tételeket (amit nyilván előtte ki kell dolgozni) és az sok időt vesz igénybe, de cserébe középszinten a saját tanárod vizsgáztat és nagy eséllyel jó pontot fog adni, ami a végeredményt viszont felhúzza.

2023. jan. 17. 02:58
 14/15 NTBS ***** válasza:
100%
Igen. De a vizsgadruk majdnem megölt.
2023. jan. 17. 15:13
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Régen érettségiztem, így nem tudom, hogy a tapasztalataim mennyire vonatkoztathatók a mai rendszerre. Nálam nagyon végletes volt ez az egész: amit szerettem, abból nagyon jó voltam (reál tárgyak), másból (magyar és történelem) pedig vért izzadtam az abszolút minimumért. Az az érdekes, hogy azóta diplomáztam, PhD-ztem, most egy újabb diplomán dolgozom, vagyis lényegesen nehezebb és nagyobb volumenű anyagokon küzdöttem át magam, mint pl. a magyar érettségi anyag, utóbbit mégis nehezebbnek érzem.
2023. febr. 22. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!