Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi történik akkor, ha megbukok...

Mi történik akkor, ha megbukok az első szóbeli vizsgán, de a többi időponton már be van telve a maximális létszám?

Figyelt kérdés

Holnap lesz egy vizsgám, és bár készültem elég sokat, de tartok tőle, hogy nem sikerül. Le akartam adni tegnap, és felvenni egy másik időponte, de láttam, hogy az összes meghirdetett időpontnál meg van telve a maximum létszám.

Ha most ne adj isten, de elsőre megbukok akkor meg tudom próbálni újra? Vagy ilyenkor mi van?

2023. jan. 10. 13:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is jártam már így, hogy sajnos nem sikerült az első, és betelt a többi időpont. Írtam a tanárnak egy e-mailt, és elintézte, hogy bővítsék a létszámot, így el tudtam menni a következőre.
2023. jan. 10. 14:05
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Vagy bővítenek a létszámon (ezt nyugodtan lehet kérni, de nyilván véges a kapacitás), vagy következő félévben újra próbálkozol.
2023. jan. 10. 14:28
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
Biztositaniuk kell javitast, olyan nincs. Hivatalosan 3x is kellene tudnod vizsgazni egy időszakon belül. Ettől ne tarts. A kapacitás nem lehet véges. Ha megis erre hivatkozna írni kell a tanszéknek.
2023. jan. 10. 14:49
 4/6 anonim ***** válasza:
a 3. jól írja!
2023. jan. 10. 14:59
 5/6 A kérdező kommentje:
Gondolom az nem számít ebben az esetben, hogy négy meghirdetett időpont volt, én pedig a másodikra vettem fel a vizsgát, ugye?😅
2023. jan. 10. 16:36
 6/6 anonim ***** válasza:
88%
Hivatalosan 3x mehetsz egy vizsgaidőszakban. A tanszékeknek elvileg egyenletesen elosztva kell meghirdetniük a vizsgaidőpontokat, és azért nem kell 300%-nyi kapacitást biztosítaniuk. Szóval ha 2. alkalomra mész a 4-ből, akkor teljesen méltányolható, hogy létszámbővítést kérsz. Ilyenkor még simán meg szokták adni. A baj ott szokott lenni, ha az utolsó héten bukik 10-15 ember, és ők kérnek még plusz időpontokat arra hivatkozva, hogy az utolsó 1-2 időpont betelt, olyankor már morcosoak szoktak lenni, hogy "nem mindenkinek az utolsó héten kell jönni, bezzeg az első 2 hétre senki sem jelentkezett". Ilyenkor már van, hogy azt mondják, nem bővítenek.
2023. jan. 10. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!