Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem állítanak ki új...

Miért nem állítanak ki új kemény fedeles diplomát ha valaki saját vagy másvalaki hibája miatt elveszíti? Csak egy teljes értékű másolatot adnak. Ha a másolat TELJESEN egyenértékű a diplomával, akkor nem tök mindegy hogy melyiket állítják ki újra?

Figyelt kérdés
Most néztem utána, csak egy "másolatot" állítanak ki, ami teljesen egyenérté papír, a munkaerő piacon eleve csak a másolatot szokták kérni a diplomának a cégek, meg ha akarnak utána tudnak járni ez alapján a hitelességnek szóval teljesen megállja a helyét, de mégsem lesz már meg az hogy a kemény fedeles diplomát ott lesz nálad, a kezedben?
2023. jan. 10. 13:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A fedél nem része a diplomának, csak az az egy lap, ami benne van.
2023. jan. 10. 13:17
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi, ezt nem tudtam.

Még annyi a kérdéshez, hogy olvasgattam, de erre logikus ész érvekkel alátámasztott dolgokat nem találtam hogy ez miért van így. Én a visszaélésekre gondoltam először, de aztán olvasom mindenhol hogy a másoalt 100%-ig megfelel a diploma igazolásának, teljesen egyenértékű....

Ennyi erővel személyi igazolványból is állítanak ki újat ha elveszted, ugyan úgy azzal is vissza tud élni aki akar. Na ott érvénytelenítik az okmányszámát aztán annyi utána az már semmit nem ér. Itt miért nem tudják megcsinálni hogy a diploma számát érvénytelenítik aztán új számon kiadják az újat?

2023. jan. 10. 13:30
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Mert a borító tömeggyártott. Nem fognak egyéni megrendelésre köttetni neked egyet intézményes szinten. Azt viszont simán megteheted, hogy bemész a titkárságra és a következő diplomakiadási időszakra berendeltetsz egy példányt.
2023. jan. 10. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!