Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gyes mellett 4 órás munka más...

Gyes mellett 4 órás munka más cégnél, úgy hogy közben van egy 8 órás munkahelyem, ahonnan gyes-en vagyok?

Figyelt kérdés

Lehet ilyet csinálni?

Tehát februárban lesz két éves a kisfiam. Megy bölcsibe. Gyes-en lennék még egy évig. Közben munkaviszonyban vagyok az előző cégemmel (8 órás munka, csak ugye itthon vagyok a gyerekkel).

Mi a legjobb?

- Felmondani a 8 órásban és GYES mellett dolgozni 4 órában?

- Nem mondani fel, GYES-en maradok, és mellette dolgozom 4 órában egy másik cégnél? (Egyáltalán lehet ilyet)

Jogilag mi lehetséges? És anyagilag hogy éri meg jobban?

Köszönöm, ha esetleg valaki ért hozzá, és válaszol.

2023. jan. 9. 09:49
 1/6 anonim ***** válasza:
55%
Nyilvánvalóan nem. És egyébként gusztustalan is
2023. jan. 9. 11:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Azért még megvarnam értelmesebb ember hozzászolasat is, mert a kis cég könyvelő ne szerint lehet.
2023. jan. 9. 11:29
 3/6 A kérdező kommentje:

Egyébként meg nem értem mitől gusztustalan. A 8 órás munkahelyrol nem kapok semmit továbbra sem.

A gyes huszonparezer forint és emellett elmennek 4 órában. Gyes mellett korlátlanul lehet dolgozni.

A jogi oldala érdekel. És hogy miért jobb, ha nem mondok fel a másik helyemen. (ahonnan mint jeleztem, nem kapok fizetést, max a szabadságjaim gyűlnek meg egy évig.)

És ha lej a gyes is, meg a 4 órás munkaviszony is, akkor ide a 8 orasba mennek vissza.

Mi ezen a gusztustalan?

2023. jan. 9. 11:34
 4/6 anonim ***** válasza:
50%
A gyes egy családtámogatási ellátás, amely jellemzően a gyermek 2 és 3 éves kora között jár. Mellette korlátlanul lehet munkát végezni, akár teljes munkaidőben.
2023. jan. 9. 13:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen kettes. Közben már megerősített egy TB-s ismerős is. Teljesen legális. És nem gusztustalan, ahogy az 1-es gondolta.
2023. jan. 9. 15:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Az is szomorú hogy jaj, nincs gyerek, de a gyesből nem élsz meg, személy szerint az ilyen segélyen élek mer nem akarok dolgoznit megszüntetném a gyest meg munkaviszonynak számítanám nyugdíjhoz is.
2023. ápr. 25. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!