Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes tanulni felsőoktatásban?

Érdemes tanulni felsőoktatásban?

Figyelt kérdés

Továbbtanulás előtt állok, jó eredményeim vannak, gazdasági szakok érdekelnek. Néztem tematikákat is, névre tetszenek a tárgyak, matekot úgy tudom, akik csinálják, hogy nem annyira vészes, mint mérnökin.

Viszont ott van sok sikeres ember, akik nem mentek egyetemre, vagy nem az egyetem miatt lettek sikeresek. Sok magyar is van, sokan olyan brandet építettek egyetem nélkül, hogy azt tanítani kellene. Volt olyan magyar sikeres vállalkozó, aki azt mondta, hogy marketingbe kétféle ember van, aki tanítja, meg aki csinálja, és miért van az, hogy egyetemi oktató ott van a phd-jával és mégse milliárdos üzletember, akkor mit tud, mire van a tudása, ha magából nem csinált milliárdost. Mondják sokan, hogy már elavult mindset az, hogy egyetemre kell menni mindenképp, hogy jól fizető állás legyen, hogy aztán a mátrix rabjai legyünk, és ébresztőórára keljünk, eljárjunk egy fizetésért, amire azt hisszük jó, mégis másoknak dolgozunk, hogy meggazdagodjanak. Meg a sorba állunk, mint mindenki más.

Ott van pl. Andrew Tate is, most oké, őrizetben van, majd valszeg ejnye bejnye lesz meg minden, nem azt mondom, hogy illegális meg stb üzletet kell csinálni, nem ez a pelda, meg nem is tudjuk, hogy azt csinált-e csak gyanusítják, meg az egesz hercehurca ködös, na mindegy, csak neki is nagyon sok gondolata van, ami érdekes, például mondja, hogy ott vannak az orvosok, nem tud a kórház udvarán senki leparkolni egy Bugattit, ezért minek tanulnak éveket keményen, ha nem tudnak egy Bugattit megvenni, ő meg nem a mátrix rabja és 33 kocsija van, és megismerte egy egész vilàg. Ezek kicsit elveszik a kedvem, meg a sok nagyvállalkozó, meg amit látok a való életben, hogy egyetem nélkül jobban érvényesülnek sokan, meg mindenki leszólja, hogy a gyakorlat számít, meg azok a skillek, amiket nem tanít meg az egyetem. Sokak szerint elavult az oktatás még ezen a szinten is, és nem készít fel a való életre. Alapfogalmakat magoltatnak be, meg nem is sikeres vàllalkozók tanítják a maeketinget, akik tényleg tapasztalatot akarnak átadni. Ennyi erővel, akkor nem éri meg? Vagy igaz az, amit Tate is mondott, hogy amit a szülők erőltettek, az anno működött, ma már nem, és a mátrix rabjai leszünk vele? Mi a véleményetek erről? Nem azt mondom, hogy ezek az emberek követendő példa, mert nem tudom ennyi pénzt hogy csinált, nyilván tisztességes munkában hiszek, csak sok mindenben van igaza meg elgondolkodtató amit mond, mégha sok káros trollkodása is volt, tudni kell szelektálni a mondanivalójaból szerintem. Szóval érdemes éveket egyetemen eltölteni, vagy inkább kutatni kellene a piaci rést meg keresni, hogy mivel lehetne elindulni? Ezen a téren ad tudást egy gazdasági szak? Meg miért nincsenek olyan tárgyak, ahol gazdag emberek marketing stratégiàit elemzik ki, hogy hogyan sikerült neki? Ennek nem lenne több értelme, mint alapfogalmakra hangsúlyt helyezni, meg sok töltelékrárgyat tanulni? Így kicsit tanácstalan vagyok, persze az egyetemi közeg arra meg jó, hogy kapcsolatokat építsen az ember vele, meg azért ha mégis valahova olyan helyre mennék, ahol kell a papír, akkor oké, csak akkor meg a mátrix rabja leszek vele, és ugyanoda jutok, ahova az emberek 99%-a, én meg szeretnék valami sajàt brandez, üzletet, amit magam miatt csinálok. Ha ez a cél akkor érdemes gazdasági szakra menni? Tudok hasznosítani majd tudást?

2023. jan. 6. 11:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

18-19 évesen kb.mindenki ezt gondolja,hogy nem átlagos, és másképp gondolkodik,aztán majd megváltja a világot a semmiből.

Szerintem inkább járj egyetemre vagy tanulj egy jó szakmát és akkor közben/utána próbáld megváltani a világot.Egy 3-4 éves alapszak ebben nem fog meggátolni. Leszel 22-23 éves, ami még bőven fiatal.

Viszont ha kiderül,hogy mégsem tartozol a szerencsés néhány százalékba,akkor lesz mihez nyúlni és nem pénztáros meg betanított munkás leszel.

2023. jan. 8. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!