Erre a Bursa Hungarica ösztöndíjra csak hátrányos helyzetűek jelentkezhetnek, mert a pályázati lapon az van?
Szia!
A Bursánál már nem kifejezetten az számít hátrányos helyzetnek, mint ami a felsőoktatási felvételinél. Nálunk pl. kevés az egy főre jutó jövedelem, így jogosult vagyok rá.
Konkrétan nem is érdekelte őket a többi igazolás, annyit néztek meg, hogy alatta van-e az egy főre jutó a "limitjüknek". Ilyen, hogy pl. van tartós betegség a családban nem érdekelte őket, még a papírt se akarták elfogadni erről.
Az önnfenntartásról a jegyzőtől kell kérni igazolást, és a szüleidnek kell erről nyilatkoznia előtte.
Igazából én már 4. éve diákhitelből és ösztöndíjakból veszek magamnak mindent, viszont mivel otthon élek, így nem tartanám fair dolognak, ha ezzel odaállnék a szüleim elé... Azért enni ők adnak, használok áramot, vizet, stb., vagyis nem tudnám azt mondani, hogy önfenntartó vagyok. Ha albérletben élnék, és úgy nem tudnának támogatni, akkor persze megtenném.
Utolsónak:
Teljesen változó. Önkormányzatonként mások a pályázati feltételek. Pl. Újpesten az egy főre jutó jövedelem nem lehet több, mint a mindenkori öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének a kétszerese (ez most 57 000 Ft), és Újpesten pl. minden esetben Apehes jövedelemigazolást kérnek. Ezzel ellenben pl. a 7. kerületben még a 70 000 körüli egy főre jutó jövedelemre is lehetett Bursát kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!