Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy van ez a nyelvvizsga...

Hogy van ez a nyelvvizsga mentesség?

Figyelt kérdés

Tudom, van már fent pár kérdés, csak mégis annyi részlet nem tiszta, hogy nem egyértelmű számomra. Olvastam a közlönyben a módosítást, mindenki úgy harangozza be, hogy eltörölték, én meg úgy értelmezem, hogy gyakorlatilag semmi nem történt, csupán annyi, hogy a jogszabályból kivették azt a részt, hogy a diplomához kötelező a nyelvvizsga.

Ettől független, gondolom minden intézmény megtartja ugyanúgy, max az alibi egyetemek veszik ki, hogy több hallgatójuk legyen.

Nekem pl megvan az angol középfok.

Most mennék majd gazdálkodás menedzsmentre, csak ott meg vagy szaknyelvi közép kell vagy felsőfok. Ezt pl akkor nem törölték el igaz? Mert felvin a szakleírásoknál ugyanúgy minden szaknál írja a nyelvvizsgakövetelményt. Ez akkor még nem a friss, vagy ez azt jelenti, hogy ugyanúgy kérik? Illetve van arra esély, hogyha ez hatályba lép, és elkezdik alkalmazni, akkor annyit megtesznek, hogy legalább ezeken a szakokon enyhítenek, és nem kérik a szaknyelvi középfokot, vagy sima felsőfokot, hanem elég lesz a középfok is? Vagy gyakorlatban úgy az egyetemek nagy része nem csinál semmit ez ügyben, hanem ugyanazt kéri mint eddig?

2022. dec. 29. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Az egyetem fog róla határozatot kiadni, egyénileg dönt mindegyik felsőoktatási intézmény, hogy kér-e nyelvvizsgát és ha igen milyen szinten.
2022. dec. 29. 12:17
 2/6 anonim ***** válasza:
A felvi.hu-n a meghirdetett képzéseknél levő követelmények irányadók a jövő évi felvételihez.
2022. dec. 29. 12:47
 3/6 A kérdező kommentje:
#2 értem, de ott a szakleírásoknál mindenütt ugyanúgy írja hogy az oklevél megszerzésének feltétele milyen nyelvvizsga, ahogy eddig írta. Most ha eltörölték, hogy központilag meg legyen határozva, akkor a szakleírásoknál is ki kellene venni ezt a részt, mert akkor nem a rendelet határozza meg, hanem egyénileg az adott egyetem.
2022. dec. 29. 13:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Az egyetemek fognak dönteni arról hogy hova mit kérnek, első körben viszont minden 2022. augusztus 31ig végzett hallgatónak kiadják a diplomáját, van amelyik egyetem arról is döntött már hogy a mostani félévben végzősök is megkapják
2022. dec. 29. 14:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Kérdező, még a korábbi leírás van mindenhol, nem hozták meg a döntést azt egyetemek.
2022. dec. 29. 15:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Ti mikor tudjàtok ázvenni a diplomát?

mert már 19-én (mára elkészültek),de még nem lehet átvenni.

2023. jan. 19. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!