Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most jól látom, hogy tényleg...

Most jól látom, hogy tényleg vannak olyan szakok, ahol 200 pont a határ?

Figyelt kérdés
Szakot váltanék, mert a jelenlegi nem nyerte el a tetszésemet. Duplázással kerültem be, nyilván nem probléma, ha kell 1db érettségit csinálni, de persze azt se bánom, ha erre most nem kellene időt, pénzt áldoznom. Viszont így csak 250 pontom jönne az össze azokból az érettségi tárgyakból, amit a szakon elfogadnak, a szakon a határ 200 pont a felvi szerint.
2022. dec. 27. 07:49
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

Linkelhetnél erről valamit, mert kizárt.

FOSZK-ra is a minimum 240 pont, ez államilag van meghatározva.

2022. dec. 27. 08:03
 2/7 A kérdező kommentje:
2022. dec. 27. 08:08
 3/7 anonim ***** válasza:
74%

Akkor ezek szerint ezt is megvariálták. Nem tudom, mennyire tudod, de a teljes oktatási rendszer reform alatt áll, ami már a jövő évtől életbe is lép. A minimum ponthatárok módosításáról eddig még nem hallottam.

Ha a Felvi ezt írja, akkor az úgy van.

2022. dec. 27. 08:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Első, nem kizárt. Most törölték el a minimum ponthatárt.

Kérdező, ugye azt azért tudod, hogy ezek nem a végleges ponthatárok, hanem csak a bekerülés feltételei? Tehát senkit nem vehetnek fel, akinek nincs 200 pontja, de lehet, hogy az utolsó felvettnek is 400 feletti lesz, mert végül 399-ben szabják meg.

2022. dec. 27. 08:17
 5/7 A kérdező kommentje:
4. Igen, ez teljesen tiszta volt eddig is.
2022. dec. 27. 08:19
 6/7 anonim ***** válasza:
A minimum ponthatár semmit nem jelent. Ha csak nem olyan szakra jelentkezel, ahol eddig is a minimum ponthatárig felvettek mindenkit (tehát 280-al) akkor ez egy említésre sem méltó információ. Talán ezekre a szakokra lesz esély már 240-el is bekerülni például, mert olyan kevés a jelentkező.
2022. dec. 29. 21:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Kevés a jelentkező, az átlagos 30 limitet eddig soha nem lépték túl, s igen, mindig a jogszabályi minimum volt a ponthatár. Nem egy népszerű szak. De közben eldöntöttem, inkább ismétlőzöm egy tárgyból, hogy jobb esélyekkel induljak. A mostani vizsgaidőszakom után egy felüdülés lesz. :D
2022. dec. 29. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!