Gimiben mit tanít(ott) a kedvenc tanárod?
Szóvel, kedves 7-es válaszoló.
Ezeket ajánlom a droid képzô anyagok helyett, amit a rabszolga képzô, elavult közoktatásban tanítanak.
A többi tárgyra sem tudtál reagálni, amit az egyes hozzászólásomban leírtam.
A sok tudatlan meg lepontozott, mert egy kutyának több esze van, mint a Magyarországon lévô lakosság 90%-nak.
Ennyire buták az emberek.
Jav.:
…szóval…
Remélem neked van annyi eszed, kedves 7-es válaszoló, hogy sikerül felfognod, amit írtam, mert a többi, iszonyat sötét.
Végül, kedves 7-es válaszoló!
Már 60 éve elavult a közoktatás.
Már rég kellene tanítani:
- lelki gyakorlatozást (meditáció, szokásalakítás stb.),
- gondolkodási módszereket (70-féle van a birtokomban),
- minôségbiztosítást,
- biztonságtudományt,
- szervezést és vezetést,
- irányítástudományt,
- döntéstudományt,
- rendszertudományt,
- optimalizálást,
- politika ismeretet és érdekérvényesítést,
- adatbázis kultúrát,
- intelligencia fejlesztést (mert fejleszthetô),
- felkészítést a munkaerôpiacra,
- vállalkozás mûködtetést és fejlesztést,
- kutatást és fejlesztést,
- társadalomismeretet (szervezetek, hálózatok, csoportok stb., nem azt amit jelenleg tanítanak),
- felkészítést a párkapcsolatra, családi életre és életvezetést,
- a természettudománytokat a fentiekkel együtt, hétköznapi tantárgyhasznosításként kell tanítani.
Csak, sajnos úgy a szülôk, mint a tanárok nagyon tudatlanok, elavult a tudásuk.
Mivel a tudatlan érvelni nem (rajtad kívül), csak lepontozni tud.
De tudom, ezt hiába írtam le, az ostoba, a 90%-át fel sem fogja, nem is látja az életére gyakorolt hatásait.
Kellemes Ünnepeket 7-es válaszoló!
Egyrészt nem állítottam, hogy a közoktatás nem elavult, mert nagyon is az, emiatt is tiltakoznak a tanárok, mivel ez nem az ő döntésük, nekik azt kell tanítani, amit előírnak. Én is többet tudok a saját tantárgyamból, mint amit elmondok és nem is ezeket adnám le, ha rajtam múlna.
Másrészt csak párat emeltem ki azokból, amiket írtál, a "politika ismeretet és érdekérvenyesítést" töriből tanulják különböző formákban.
Viszont pár dolog felett elsiklik a figyelmed, például ezeknek egy része csak bizonyos rétegnek fontos (például K+F, vállalkozásműködtetés), mert nem mindenki lesz mondjuk vállalkozó.
Másrészt a jelenlegi SZAR (ezt én is ki merem mondani, mert az) oktatási rendszert nem lehet mindenféle előkészületek és pszichológiai alátámasztás nélkül megreformálni, mert egyrészt olyan tanárokat kell képezni, akik értenek ehhez (ez alsó hangon 5 év), másrészt te nem veszed figyelembe az életkori sajátosságokat. Egy 18 éves gyerek nem feltétlenül tud ezekkel mit kezdeni, mert egyszerűen nem képesek ilyen dolgokon gondolkodni, nem látják át és nem azért, mert buták, hanem mert az ember változik. Például nem véletlen, hogy 7-8. osztályban regionális földrajzot tanulnak és 9-10. osztályban van csak az általános földrajz, mert a korukból fakadóan így lehet hatékonyabban tanulni, holott fordítva logikusabb lenne.
Rákerestem random pár dologra azok közül, amiket írtál, mert én se voltam biztos benne: a biztonságtudományt az Óbudai Egyetemen tanítják, minőségbiztosítást én is tanultam egyetemen. Adatbázis kultúrát egyébként a 2020-as (SZAR) NAT alapján tanulnak a diákok, még én is tanultam bizonyos mértékig gimnáziumban sok-sok évvel ezelőtt, de ennél több nem is kell. A közoktatás célja nem az, hogy kitermelje a jövő értelmiségeit, hanem képes legyél tájékozódni a világban és legyenek ismereteid róla, felkészítsen a felsőoktatásra (legalábbis a gimnázium célja ez), illetve megismerj több tudományt, tudományterületet, hogy legyen mi alapján tovább tanulnod.
A te elvárásaid nem a közoktatáshoz kapcsolódnak, sokkal inkább a felsőoktatáshoz, de annak is egy-egy területéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!