Gazdasági szakra szeretnék menni, elsősorban a diploma miatt, amit a munkáltató elő fog írni, meg érdekel azért a közgazdaság. Itt helyben (Siófok) ugye a GDF adott, de sokak szerint egy ELTE, Corvinus, PTE diplomával jobban járnék. Csakhogy akkor hátra kéne mindent hagynom, ami Siófokhoz köt, amit nem szívesen lépnék, tekintve az albi árakat, kollégiumba meg nem szívesen mennék.
2022. dec. 17. 18:54
1/8 anonim válasza:
Szerintem egy felnőtt ember ne foglalkozzék azzal, mi a "gáz".
2022. dec. 17. 19:07
2/8 anonim válasza:
A munkáltató nem írja elő hogy melyik egyetemen vagy főiskolán kell előteremtened a diplomát.
2022. dec. 17. 19:22
3/8 anonim válasza:
Attól függ, mi a célod az életben... Egy komolyabb pozícióhoz a GDF-n szerezhető tudás kevés lesz.
2022. dec. 17. 19:27
4/8 anonim válasza:
2, nem írja elő, csak előírás nélkül részesíti előnyben azt, akinek jobb a tudása. A GDF-nek meg nem a legjobb a hírneve.
2022. dec. 17. 19:43
5/8 anonim válasza:
#4: a maradandó tudás nagy része önszorgalomból ered.
Én GDF-en végeztem gazdaságinformatikus szakon. Dolgoztam együtt corvinusos, BGE-s emberrel: sosem voltam hátrányban hozzájuk képest. A tudásomat sosem keveselték.
2022. dec. 17. 19:50
6/8 anonim válasza:
Szerintem a gyakorlati tudás pont nem attól függ, hogy melyik főiskolat tolta végig valaki! Láttam én már Corvinusos hott szerencsétlent is, meg bazi ügyes Kodolányist is.
2022. dec. 17. 21:22
7/8 anonim válasza:
Felvételi 2022. december 20 - február 15.
Oktatási Hivatal szünetel 2022. december 22 - 2023 január 6.
Az e-Felvételi feldolgozása 2023. január 9-én kezdődik.
2022. dec. 19. 03:27
8/8 anonim válasza:
Ha te a GDF-et gáznak gondolod akkor gáz, de ha büszkén válalod, hogy te ott végeztél akkor nem gáz.
De szerintem jobb lenne egy nagyon presztízzsel bíró helyre menned itthon.
Ha a szüleid minimális tudnak támogatni, te meg hajlandó vagy suli mellett dolgozni akkor ki lehet fizetni az albit, csak olyan helyre kell menni ahol szobát bérelsz (Bp XI. kerületbe központjába is ki lehet fogni 80k + rezsis szobát). Vagy vannak magán kolik amik nyugisabbak csak nyilván drágábbak mint egy hagyományos koli.
Mivel messze laksz Bp-től ezért vélhetően tuti lenne koliba helyed és a koliban lakni nem olyan rossz, de nagyon nagy előnye, hogy iszonyatosan olcsó, pár évet lazán ki lehet ott bírni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!