Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen érettségi kell ahhoz...

Milyen érettségi kell ahhoz hogy bejussak a BME-re?

Figyelt kérdés

Hányasra kell érretségiznem a különböző tantárgyakból hogy bejussak a BME-re? (Mérnök informatikus vagy villamosmérnök szakra)

Belefér egy hármas érettségi mondjuk töriből?

2022. dec. 15. 22:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom matek, informatika vagy fizika.

Én az SZTE-n vagyok mérnökinfón, informatikából emelteztem.

2022. dec. 15. 22:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Felvi.hu oldalon van statisztika menüpont is, ahol meg tudod nezni az egyes szakok korábbi ponthatárait. Az ideit senki nem tudja előre megmondani. De ha még csak most fogsz érettségizni, akkor szerintem menj biztosra, és inkább írj ötöst mindenből! ;) Abból nem lehet baj.
2022. dec. 15. 22:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem a jegy számít, hanem a százalék, az adja ki a pontokat.

Ha mondjuk ötösre érettségizel, az lehet 100% és 80% is, ami nagyon nem mindegy.

2022. dec. 16. 01:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szórakozz egy kicsit a felvi pontszámító kalkulátorával
2022. dec. 17. 02:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Belefér egy hármas érettségi mondjuk töriből?"

Igen, ha a többi jól sikerül.

Ha meg duplázol (leglaábbis a pár évvel ezelőtti szabályokkal ez sima volt), akkor 2-est is kaphatsz akár több tárgyból is.

2022. dec. 17. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!