Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Főiskolára csak emelt szintű...

Főiskolára csak emelt szintű érettségivel lehet jelentkezni? És van- e korhoz kötve az érettségi elvégzése? 43 F

Figyelt kérdés

2022. dec. 14. 11:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Nincs.

2022. dec. 14. 12:00
 2/10 A kérdező kommentje:
1 Köszönöm!
2022. dec. 14. 12:03
 3/10 anonim ***** válasza:
Az adott egyetem dönti el, hogy milyen bemeneti követelémnyeket ír elő. Vannak szakok, ahová elég lesz a középszint, de lesz és van most is olyan, ahová viszont kell. A felvételi tájékoztatóban benne lesz. Az érettségi nincs életkorhoz kötve, viszont fizetni kell érte.
2022. dec. 14. 16:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Sejtettem hogy fizetni kell, nem baj. Csak a matektól félek!
2022. dec. 14. 18:53
 5/10 anonim ***** válasza:
4. érettségizni csak befejezett középiskolai tanulmányok után lehet!
2022. dec. 14. 19:00
 6/10 A kérdező kommentje:
Az van nekem. Amúgy nő vagyok 36 éves. Szégyellem már kérelmezni, hamarább kellett volna. Nem tudom, van- e még értelme. De fizikai munkát már nem nagyon bírnék végezni. A gerincem már kukákba való. Az idegeim is kuka! Ez ha sikerülne, akkor szívesebben felvesznek valami könnyebb gyári munkába. Eddig is fel vettek, de észre vettem hogy nagyobb tekintélybe veszik azokat akiknek van valamilyen érettségije.
2022. dec. 14. 19:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, tanulni sohasem szégyen, az a szégyen ha valaki nem akar...
2022. dec. 16. 19:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Fontos, hoogy az életed is igyekezz helyretenni, kevesebb idegeskedés, önmagad elfogadása sokat segíthet. Az meg, hogy ciki tanulni/meglévő végzettséget kikérni, a lehető legkisebb mértékben sem igaz.
2022. dec. 21. 22:08
 9/10 anonim ***** válasza:

Mit szégyellsz ???

Mindenkinek úgy alakult az élete, ahogy alakult. A kutya nem fogja kérdezni, miért most akarsz érettségizni, felsőfokon tanulni.

Azért van lehetőséged letenni és főiskolára menni. A nővéremnek is úgy alakult az élete, hogy az új munkahelyén 45 évesen beiskolázták. Az édesapám azt mondta neki, hogy “minek az ilyen korban már”.

Én meg azt mondtam neki, hogy vágjon bele, az a 3-4 év így is, úgy is elszáll, legalább van tartalma, értelme. Ez volt 6 éve. Azóta már vezető posztja van ugyanott, jó fizetéssel.

Nincs kötve se emelt szint, se felsőfok, hogy neked szégyellned kelljen. Sőt! Tisztelni való. Hajrá!

2022. dec. 28. 11:47
 10/10 A kérdező kommentje:
Nekem nem szégyen, szó szerint lefoglalt a depresszió. Gratulálok a nővérednek!
2022. dec. 28. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!