Meg szokták nézni bárhol is a diploma osztályzatát?
Figyelt kérdés
Csak szimplán érdekel.
Gondolom pl. olyan ember nem lesz főorvos, aki kettessel, vagy hármassal végezte el az egyetemet. Vagy igen?
2022. dec. 9. 17:52
1/6 anonim válasza:
Nem orvos vagyok, hanem (alapvégzettségemre nézve) tanár, (másoddiplomámra nézve) szakfordító, de egyik helyen sem tettek említést arról, hogy ez bárkit is érdekelt volna az elmúlt lassan 1,5 évtized alatt.
2/6 anonim válasza:
Az esetek 98%-ában senkit sem érdekel. Az a maradék 2% az, hogyha orvosként végzel, és egy olyan klinikára jelentkezel rezidensképzésre ahol túljelentkezés van, akkor igenis megnézik az adott szakirányhoz kapcsolódó jegyeket, és az alapján szelektálnak. Viszont annak semmi köze sincs a diplomajegyhez, hogy kiből lesz főorvos, ott egészen más tényezők játszanak szerepet.
3/6 anonim válasza:
Ha kutatni mész és/vagy továbbtanulsz, nézik. Egyébként nem jellemző. Nekem pl belekötöttek a 4.5 diplomaátlagomba (ami ötös egyébként hivatalosan), mikor kutatóasszisztensnek jelentkeztem.
4/6 anonim válasza:
Én bizonyos frissdiplomás/gyakornoki pozik esetében láttam menőbb cégeknél. Pl a bank, ahova jelentkeztem, igenis bekérte az átlagomat. Az már más kérdés, hogy mennyire számít, mert 4-es alatti voltam bőven, és így is felvettek. Igazából fura is lett volna, ha azzal utasítanak el, hogy "bocsi, komplex függvénytanból kettes voltál, az hozzánk kevés" :D
5/6 anonim válasza:
A munkáltatókat nem igazán érdekli. Főleg akkor számít ha Msc-re,Phd-re akarsz továbbmenni.
6/6 anonim válasza:
Én kémiás álláshirdetést néztem, ott legalább 4es diplomát kértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!