Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A gyógypedagógiánál a nyelv...

A gyógypedagógiánál a nyelv mennyire kell?

Figyelt kérdés

2022. dec. 7. 09:04
 1/4 anonim ***** válasza:
70%

Fontos a beszédhez és az ételek ízleléséhez, de ez szerintem más szakon is releváns.

Egyébként idegennyelv kell, ha másért nem, hogy naprakész legyen az ember az idegennyelvű szakirodalom által.

2022. dec. 7. 10:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Eddig az alapképzésnek a feltétele volt egy B2-es nyelvvizsga. Hogy ez most változik-e, az kérdéses. Azt sajnos nem tudom, hogy a szakon a mindennapokban mennyire van rá szükség, de biztos van itt olyan, aki tud segíteni.

(Amúgy ugyanaz a személy vagy, aki a pár napja a kommédiáról kérdezte meg ugyanezt? Mert ott is írtam, hogy szerintem a szakirodalmak miatt elég sok szakon kell minimum angolul tudni.)

2022. dec. 7. 18:04
 3/4 A kérdező kommentje:
2/2 nem írtam még kérdést ki. Újra kezdőnek hívnám magam az angol nyelvből csak azért érdeklődtem
2022. dec. 8. 12:42
 4/4 anonim válasza:
Semennyire. De van angol és német nyelv is az első két félévben az egyetemen, ahol fel tudsz zárkózni. Van pár tantárgy, ahol egy-két szakszöveget le kell fordítani beadandó dolgozat szinten, de a legtöbb szabadon választott szöveg. Leginkább neked jó ha tudsz nyelveket beadandók, szakdolgozat írásához de nem várják el a nyelvtudást. Egyébként a német nyelv ezen a szakon hasznosabb, mint az angol.
2023. jan. 13. 03:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!