Ápolás betegellátás Bsc szakról vélemény/tapsztalat?
Sziasztok!
Ápolás-betegellátás alapszak kapcsán érdeklődnék.
Nagyon szeretnék segíteni az embereknek, valamint érdekel az eü, meg a biosz, így nem is kérdés, hogy ezt a szakot választom e vagy sem.
Inkább az érdekelne, hogy az anatómia mennyire brutális a szakon, mert nagyon riogattak vele a suliban.
Első sorban a Semmelweis Egyetemen néztem ki a képzést, így arról szeretnék megtudni a legtöbbet. Hogy néz ki egy szemeszter, mennyit kell gyakorlatozni járni, nappali képzés mellett azért van idő a diákmelóra, mik azok a tárgyak, amik a legnehezebbek?
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! :) <3
Én inkább lebeszélnélek az eü-ről. Máshogy is tudsz embereken segíteni.
Meg eü-sek nem azok mennek akik embereken szeretnének segíteni.
Az anatómiára térve: a középiskola és az orvosi szint közt van. Kell tudni a latin neveket és részletesebben tanítják, de nem annyira mint egy orvosin. Az élettan rosszabb. Esetleg a biológia.
Az órarendet szerintem nem te állítod össze, hanem ők(én pte-re jártam és ott igy volt, de van se-s kollégám és ugyan nem kérdeztem tőle sose az orarendet, de eü szakokon adott szokott lenni). Talán meg is lehet nézni az órarendet a weboldalukon.
Inkább levelezőn lehet a munkával osszeegyeztetni.
A szemeszter meg ugy néz ki, hogy lejarod az órákat, lesz x zh, és december közepétől január végéig kb vizsgaidoszak. És kezdődik a következő. Kórházi gyakorlat inkább 3-4-ik évben van a létező összes osztályon(belgyógyászati, sebészet, szülészet stb).
Másrészt hogyha tényleg érdekel megedződsz, de ápolónőként hatvanyozottan fel kell készülnöd arra, hogy véres, szaros, húgyos lesz a meló nagyrésze(ez még a jobbik) és lesznek nem kevesen akik meg is halnak. Még úgyis, hogy te a legjobb tudásod szerint láttad el őket.
Rengeteg veszélyes alak is akad(részeg hajléktalanok, drogosok) vannak akik le is köpik az embert.
1. Válaszoló, köszönöm szépen a részletes leírást!
2. Válaszoló az ápoló szakirány érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!