Történelem büfészaknak számít? Miért?
A büfészak szót mindenki másra használja.
Vki a könnyen elvégezhető szakokra (óra helyett elég a büfében ücsörögni, úgy is meg lehet csinálni), mások szerint pedig azok a büfészakok, amikkel a diploma megszerzése után max büfében vagy ruhatárban lehet dolgozni.
Az első szempontból szerintem nem büfészak, mert azért elég tanulós (csomó évszám pl..), a második szempontból viszont eléggé büfészak.
Nem sok mindent tudsz vele kezdeni a tanításon kívül.
A büfészakok azok, amiknek nincs semmi haszna, de akinek van pénze az fizetős kurzuson elvégezheti aztán lehet nyálat verni,h én is egyetemista vagyok, kis_ggel egy ilyen alibi szakot, ül a büfénél egész nap és kész. Aztán meg lehet májerkodni,h diplomám van. Csak épp nem megy vele semmire. Ismerős a vicc, h mit mond a frissen diplomázott bölcsész a másik frissen diplomázottnak, akinek már van munkája? -Egy Big Mac-et kérek diétás kólával.
Régebben divat volt az is, h a kötelező nyelvvizsgát letették eszperantóból vagy lováriból, mind a kettő viszonylag egyszerű nyelv kb. zéró nyelvtannal és 500-1000 szavas szókészlettel.
Ami konnyu az a kamuszak, akar ellehet helyezkedni vele akar nem.
Amivel pedig nem tudsz elhelyezkedni (csak bufesnek) az a bufeszak, akar nehez akar konnyu.
A tori bufeszak. Max, tanar lehetsz.
S.
Azért jó szakiránnyal igen sokfelé el lehet menni töriről, az, hogy csak tanár lehetsz vele, enyhe túlzás.
pl. néprajz szakiránnyal dolgozhatsz múzeumban, koreográfusként, mehetsz versenyekre zsűrinek. De ha például a levéltárat választod mellé, akkor levéltárban dolgozhatsz.
Tanításon kívül rengeteg dolgot lehet csinálni a törivel, csak aki nincs benne, az ezt nem látja. Amiket írtam, az mind abszolút az életből vett példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!