Közigazgatási alapvizsgára elég csak elolvasni a tankönyvet?
Szerintetek elég csak elolvasni a tankönyvet figyelmesen?
Olvastam itt korábbi kérdéseket, elég nehéznek tűnik a leírtak alapján a vizsga. Azt tudtam, hogy a próbavizsga kérdések nem annyira köszönnek vissza a vizsgán, de azért azt hittem egy pár benne lesz.
Szerintetek elég csak elolvasni figyelmesen a tankönyvet?
Tudom ez nem mentség, de egyetemen ilyeneket nem igen tanultam és sose szerettem az ilyen tanulnivalókat. Sajnos nekem eléggé hülye agyam van ezekhez a dolgokhoz, elég száraz a téma, de muszáj letennem az alapvizsgát, később a szakvizsgát is. :D
Még van pár hetem a vizsgáig, fel is osztottam az anyagokat nagyrészt.
Ez a vizsga egy nulla, az anyag egyszeri figyelmes elolvasása után sikerülnie kell. A szakvizsga már valamivel húzósabb, egy záróvizsga anyagához van közelebb mennyiségben, az előtte lévő éjszaka nem aludtam (persze nem lett volna szükség éjszakázásra, ha mondjuk szánok rá egy hetet).
#1. Ezek ilyen NKE-s mítoszok? :DD Aranyos.
#1. Nem olyan szakra jártam. :D
Remélem menni fog a vizsga! Majd szerdán lesz :D
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Kérem a Szűz Máriától, hogy sikerüljön a vizsgád. :)
Ha látsz egy Szalai, Temesi vagy Balla vezetéknevet szóbeli esetén, akkor jobb ha felhúzod a nyúlcipőt. :)
Elfelejtettem írni, de sikeresen meglett a vizsga elsőre! :D
Köszönöm a válaszokat mégegyszer!:D
Kedves Kérdező!
Utólag is gratulálok a sikeres vizsgádhoz! Miután több régebbi ezzel kapcsolatos kérdés van, de kevés a konkrét válasz (s ez alatt a kérdés alatt is van néhány ellentmondás) szeretném leírni a tapasztalataimat, hátha valakinek még hasznos lesz.
- a közigazgatási ALAPvizsgán (már) nincs szóbeli, az NKE campus-án zajlik, de online tesztet kell kitölteni, számítógép segítségével
- a kérdéssor alapja a tankönyv (hangsúlyosan érződik ez például a mondatkiegészítéseknél)
- a kérdések nagyon jól súlyozottak, van néhány logikailag kikövetkeztető (annyi nincs, hogy előképzettség nélkül meglegyen a 26 pont!), vannak olyanok, amik az anyag egyszeri átolvasását követően megválaszolhatók és vannak a "bonyolultabbak", de az első két szint már elég az abszolváláshoz
- NAGYON javaslom, hogy akinek van ideje, nézze át a próbavizsgákat, mert előfordulhatnak ismerős, de legalábbis hasonló témapontokra irányuló kérdések
Jó felkészülést kívánok a nekiveselkedőknek, és csak nyomatékosítani tudom biztatásul: a kérdések úgy vannak összeállítva, hogy a vizsgázók átmehessenek, nem cél a többszöri viszontlátás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!