Miért kell így az esti tagozatosokkal kitolni?
Olyan munkahelyet kell keresni, amelyik kompatibilis a sulival.
Az esti tagozatos képzés nem kötelező, így nem fogják soha államilag támogatni.
1 de ennyi erővel egyetlen egy nappali sem kötelező 16 év felett. Meg családipótlék jár de TB már nem? milyen értelmetlen rendszer ez?
2 nálunk össze vissza változnak az órák. Van, hogy 15 kor kezdünk van hogy 16 kor. Meg ebben a kisvárosban van 2 nagyobb gyár, meg a boltok és kifújt a munka választék, ezek közül meg senki sem tolerálja mert nem vesznek fel 1 műszakban. Másik városba pedig ha átjárok suliba nem tudok menni a hosszú utazás miatt.
3 nappalira semmi esetre sem mennék vissza soha. Annyi felesleges tananyagot és órát beraknak, hogy teljesen leamortizálja az embert. Pont azért hagytam ott és mentem át estire.
Ez az esti suli lényege, hogy munka mellett tudd elvegezni.
En is ugy jarok, meló es penteken suli. Persze jó a műszakom így kb a szabadsagokbol elég jól kijövök, van, hogy nemkell kérnem, van, hogy fel nap is elég vagy egy nap mikor, hogy.
Nekem így volt sulim 2 évig: hétfő, kedd, szerda fél 4től este fél 8-ig és 35-40 perc buszozás, plusz 10 perc séta volt az út oda egy másik városba.
Egyik évben úgy dolgoztam pár hónapot, hogy csütörtök, péntek szombaton 13óráztam egy kávézóban.
Volt, hogy kérvényeztem az egy éves tb támogatást, mert a virágbolt, ahol dolgoztam hétfő, kedd, szerda délelőtt és csütörtök, péntek egész nap, plusz szombat délelőtt - nem jelentett be és szrul is fizetett :s plusz az óráimra sem tudtam készülni - szóval ezt pár hónap után otthagytam. A kávézóban legalább tudtam tanulni szabad perceimben.
Lett volna egy lehetőség, ami a tanult szakmámba vágott volna, de nem volt szimpatikus a főnök sajnos (nagyon creepy és lenéző, de nyomuló volt), pedig alkalmazkodott volna az órarendemhez és a suli után teljes munkaidőbe fel vett volna.
Szóval ha nem találsz melót, kérelmezd a tb támogatást. De ha nagyon kell meló, akkor vendéglátás egész rugalmas vagy próbálj a tanulmányaiddal elindulni valahova még mielőtt meg lenne a papírod róla. Ha szimpi vagy vagy nagyon akarnak, akkor tudnak rugalmasak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!