Nincs motivációm a tanuláshoz?
Pontosítok.
Nem magához a tanuláshoz nem lenne motivációm, hanem tulajdonképpen az veszi el, hogy fogalmam sincs mibe kezdjek bele.
Másodéves vagyok egyetemen. Első évben nem igazán voltak gondjaim a tanulással pedig nem volt könnyű év az sem, csak valahogy kevesebb tantárgyam volt és sok volt bennük a tölteléktárgy. Viszont akkor bőven volt idő vizsga és vizsga között és át tudtam látni, hogy na most akkor erre tanulok, utána ha levizsgáztam jöhet az...
Most viszont ez nincsen mert ebben a hónapban ha 4 vizsgám lesz akkor lehet, hogy még keveset is mondtam és ezek egymás nyakán hátán vannak tehát nem tehetem meg azt, hogy mindig csak arra koncentrálok ami a legközelebb lesz mert akkor azon kapom magam, hogy 5 napos határidőm marad majd a többszáz oldalas könyv megtanulására.
És ez veszi el a motivációm, hogy egyszerűen nem tudom mihez fogjak neki. Mert amiből legközelebb vizsga lesz annak nagyrészêt már a legelső év legelső napjától tanuljuk és az valamivel sokkal egyszerűbb mint a hónap végén lévő vizsgám amire az anatómiai ismereti tudást kell összekapcsolni belgyógyászati és pathológiai tudással.
Tudom, persze, üljek neki és ne gyakorin lógjak. Ez a terv egyébként, amint lezárom a kérdést neki ülök valaminek csak pont ez a legnagyobb dilemma mindig, hogy minek üljek neki mert igazából mindenből 4-5 óra hosszákat lehetne tanulni.
Ti ezeket a problémákat hogyan oldjátok/oldottátok meg?
Gondoltam arra is, hogy úgy osztom fel magamnak, hogy a könnyebb tantárgyakra fordítom a legkevesebb időt, a nehezekre meg a legtöbbet dehát a legkönnyebb tantárgy is 500 diasorból áll legalább amit azért idő végig venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!