Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem lenne normálisabb, ha...

Nem lenne normálisabb, ha gimiben eldönthetném, hogy mit akarok tanulni, mint az egyetemen?

Figyelt kérdés

Szerintem a 8 általános még oké, hogy mindent is belenyomunk a fejbe, de gimiben arra a négy évre igazán el lehetne dönteni magunknak, hogy mit akarunk tanulni.

Nekem például minek megtanulnom fizikából azokat a brutális egyenleteket, amikből általánosan három is kellhet egy feladat megoldásához, ha magyar szakon szeretnék tovább tanulni? Most is van hétvégére 6 (HAT) feladat, amit meg kell csinálni, de még nem is a nehézségével van gond, hanem a mennyiségével. Semmi mással nem tudok foglalkozni, kora reggel óta írom, most vagyok kikészülve teljesen. Érettségizni nem fogok fizikából, mert minek, ha nem érdekel. Soha a büdös életben nem fogom használni a jövőben, francokat érdekel engem a magelmélet, meg az atommag kötési energiája, meg miaf*szom.

Alapból 8. végén már úgy mennek gimibe a "gyerek"ek, hogy tudják hová akarnak majd továbbtanulni. Ha én magyar szakra szeretnék miért tanulok fizikát? Az alapvető dolgokat megtanították 8. osztály előtt, a többi felesleges. Ezzel együtt még van két évem érettségiig, de tartok a bukástól. Magántanárnak meg sem én, sem a szüleim nem fognak fizetni. A szüleim is úgy gondolják, hogy nem fognak fizetni olyanért, ami engem nem érdekel, de rámerőltetik.

Nem lenne jobb, ha minden gimiben csak beikszelem azokat a tantárgyakat amiket tanulni szeretnék? bejelölnék hármat és én lennék a világ legokosabb embere. Ezer, meg ezer másik diákársammal együtt.

2022. nov. 6. 11:19
 1/8 A kérdező kommentje:
Egyetlenegy olyan példáról sem tudok, hogy megjegyezte volna érettségi után annak a tantárgynak a tananyagát, ami őt nem érdekelte. Egyről se! Se szüleim, se barátok, se ismerősök, se szülők ismerősei. Szüleim is nagyon pipák, mert nekik még szigorúbban is meg kellett tanulni ezeket anno, mégsem maradt meg semmi, nem is használták azt az anyagot, érettségi után el lett felejtve az egész. Megérte? rohadtul nem.
2022. nov. 6. 11:23
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Eleve rossz a tanterv, túl sok, amit rövid idő alatt kell leadni. Teljesen egyetértek veled, totál fölösleges mindenkinek mindent tanítani. Teljes oktatási reform kéne.
2022. nov. 6. 11:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező; az megvan, hogy tanárhiány van?

Még ha igazad is van, akkor sem megoldható a jelenben, hogy így legyen. Másrészt bármilyen változtatást csak felmenő rendszerben mernek bevezetni, szóval ha most ki is találnák, hogy így legyen, akkor is csak 4 év múlva lenne belőle valami.

2022. nov. 6. 11:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Miben ne lenne igazam? Van az a tény, hogy nem tudom mire használni pl fizikából, hogy hogyan kell kiszámolni ezt és ezt. AKkor minek tanuljam? Főleg ha konkrétan nulla időm van? Most is csak azért vagyok online, mert abbahagytam, kivagyok, több, mint 4 órája csinálom. És ez még csak a fizika, van még 8 másik tantárgyam :) köszi.
2022. nov. 6. 11:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, még így is hótt ostobán hagyják el a gimit nagyon sokan - képzeld mi lenne, ha matek-fizikát nem tanulnának olyanok, akik szabadbölcsészek, vagy mittomén milyen büfé-ruhatár szakot akarnak választani.....

Elég végignézni itt a gYK-s kérdéseket... Mikor azt se tudja kiszámolni, hogy mennyi az SZJA-ja..... Durva! És ennél alapvetőbb dolgokat sem.

2022. nov. 6. 11:57
 6/8 A kérdező kommentje:

5: ezt aláírom, valóban így van sajnos. De ezt a magam részéről nem mondhatom el, mert valahogy én tudok az eszemről, tudok a külvilág dolgairó, konkrétan 8. osztályban már úgy mentem a nagyvilágba, hogy na, akkor ezt és ezt a gimit ha választom akkor ez és ez lesz a vizsgám, stb stb, így tanulhatok tovább, ilyen egyetem, stb stb. Nekem már akkor alapvető dolog volt, hogy kiszámoljak ilyen adatokat, még ha nem is volt szja-m :) és 25 éves koromig nem is lesz..., de ez lényegtelen most.

Ezért írtam, hogy 8. osztályig az alapvető dolgokat megtanultam, az élethez szükséges alap tudást elsajátítottam, onnantól meg már választhatóak a dolgok. Már akkor tisztában voltam vele, hogy a szüleimnek mikor, mennyi adójuk van és az miért, meg stb, az osztálytársaim meg a tantaermi ablakot nem tudták kinyitni :( :(

2022. nov. 6. 12:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"gimiben arra a négy évre igazán el lehetne dönteni magunknak, hogy mit akarunk tanulni"

Vannak szakközépiskolák, szakgimnáziumok, technikumok szép számmal az országban. Ha valaki már 13-14 évesen tudja hogy mivel szeretne foglalkozni, akkor ne a "sima" gimnáziumok közül válasszon.

2022. nov. 6. 12:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Én még 27 évesen is gondban vagyok, hogy ki is vagyok igazán, miben lennék jó. Noha van egy tanári diplomám. Sajnos, lehet bennem is sok a hiba, de ember legyen a talpán, aki ebben a folyamatosan változó világban sziklaszilárd elképzelésekkel tudja élni a mindennapjait, hónapjait, éveit. Már nem a szocializmusban élünk, amikor a világ is sokkal lassabb volt.
2022. nov. 27. 00:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!