Az egyetemeket mi alapján rangsorolják?
Figyelt kérdés
Universities in the world's top 100:
🇺🇸 US: 34
🇬🇧 UK: 10
🇩🇪 Germany: 9
🇦🇺 Australia: 7
🇨🇳 China: 7
🇳🇱 Netherlands: 7
🇭🇰 Hong Kong: 5
🇨🇦 Canada: 4
🇫🇷 France:4
🇨🇭 Switzerland: 4
🇰🇷 South Korea: 3
🇯🇵 Japan: 2
🇸🇬 Singapore: 2
🇧🇪 Belgium: 1
🇸🇪 Sweden: 1
Ezt az Twitterről vettem. De mialapján rangsorolják egyetemet ? Mert eléggé ellentétes a képzési paletta. Egy MIT meg Harvard között azért van különbség
2022. nov. 3. 08:33
1/4 anonim válasza:
Leginkább az oktatók tudományos teljesítménye alapján, ami elég laza összefüggésben van a képzés objektív minőségével, különösen BSc/BA szinten. Nyilván egy önéletrajzban borzasztóan jól mutat egy elitegyetem, de ezek nem teljesen racionális dolgok (egy közepes egyetemen is megszerezhető ugyanaz a tudás). MSc/MA, de különösen PhD szinten természetesen számít már, hogy milyen minőségű kutatásba lehet belekóstolni, de ez sem jelenti azt automatikusan, hogy ne lennének rendkívül tehetséges emberek nem nagy nevű egyetemeken.
2/4 anonim válasza:
Presztízs alapján, de gyakori, hogy a háttérben pénzek is mozognak, ha érted mire gondolok.
3/4 anonim válasza:
Ez nem tudom honnan van, de ők is rangsorolnak, ezen módszertan alapján: [link]
Ők ezeket nézik
- akadémiai elismertség (szakértők véleménye alapján)
- alkalmazottak elismertsge
- okató/hallgató arány
- hivatkozások (vagyis más tanulmányok mennyire hivatkoznak az itt készült tanulmányokra)
- külföldi halllgatók
- küldöldi oktatók aránya
4/4 anonim válasza:
Csupa olyan szempont alapján általában, ami semmit nem mond a képzés valódi minőségéről. Pl hogy milyen kutatóként egy oktató.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!