Át lehet iratkozni Szakosztályról egyik suliból a másikba Liceumba? Többi lent.
Az egyetemisták idővel majd valószínüleg külföldön dolgoznak, a külföldön dolgozók vissza is jönnek, de csak azért mert decemberben kicsit nehéz epret szedni, a nők pedig nevelik a gyerekeket, akik szintén valószínüleg külföldön lesznek munkavállalók, ha egyáltalán lesznek, és nem segélyekből élnek egész életükben, mint Lakatosék...
A feketén dolgozók meg általában direkt dolgoznak feketén az adók miatt, mivel az egy nagyon rizikós dolog.
Amúgy az se igaz, hogy csak a magyarországi magyarok költik Magyarországon a pénzüket. Ott vannak a random turisták, meg a határmentén élők, aki vagy azért mennek át vásárolni mert ott az adott dolog olcsóbb, vagy azért mert jobb minőségű, vagy azért mert egyszerűen csak van. (Például magyar nyelvű képregényt csak egyszer kaptam Romániában, míg Magyarországon minden nagyobb könyvesboltban van jópár méternyi. A Szülőföldön magyarul által kapott támogatásomat már rég el is költöttem könyvre/képregényre nálatok, ha ez megnyugtat.)
Meg mint írtam, pont hogy ti szavazzátok meg ugyanazt a kormányt évről-évre, nem mi. Ha egy határon túli (aki szavazni szokott) se szavazna a Fideszre, hanem más pártot választana, akkor is a Fidesz nyerne. Ha ezen akarsz változtatni, ne a határon túliakat cseszegesd, mert pont hogy az adófizető szomszédaid, rokonaid, ismerőseid miatt van ez így.
Well.. Nem, nem vagyok diák. Már elmúltam 18 éves is, egy jó ideje..
Visszatérve a kérdésre, elhagyván a politikát (mert totál nem érdekel a téma, de azért vicces volt egy fröcsögő, és egy korrekt ember véleményét elolvasni), a kedves #5, tudsz válaszolni kérlek, hogy véletlen nem-e ugyan azon személyről beszélünk? Én csak feltettem a kérdést kiváncsiságból, mert egy ismerősöm így járt, és érdekelt nem-e lehetett volna másképpen. Előre is köszi!
Nem tudom mi a jelenlegi szabalyozas, par eve az unokatestverem mondta, hogy gondolkozik iskola valtason.
Akkor olyasmiket mondott, hogy a 9.-es atlaga legalabb akkora kell legyen, mint aki utolsokent bejutott az osztalyba. Ha van olyan tantargy, amibol o konnyitett valtozatot tanult, abbol vizsgaznia kell legalabb 7-esre.
Persze lehet konnyebb azt valasztani, hogy 9.-tol ujra kezded az egeszet.
Tavaly naggyából én is ebben a cipőben jártam, annyi különbséggel, hogy ezt 1 iskolában akartam. Tehát abban az iskolában akartam maradni, csak liceumon folytatni. Erdélyi vagyok, én ezt igazából megérdeklődtem a suliban. Igen, ha szakról liceumra szeretnél átmenni, akkor meg kell ismételni az adott osztályt (pld. Ha 9. akkor a kilencedik osztályt, ha 10. akkor a tizediket kell megismételni). Miután kijártam a kilencediket, nyáron augusztus végén bementem, és leadtam egy kérést. Végül az utolsó pillanatban kaptam egy telefonhívást, hogy sajnos nincs hely a számomra... (Így aztán annyira későn kaptam választ, hogy más iskolában már nem tudtam megpróbálni).
Most tizedikes vagyok, ugyanazon az osztályon (szakon). A téli vakáció előtt végül újra bementem az igazgatónőhöz, elmondta, hogy akkor tegyek le egy kérést, és meglátjuk. Nemrég be is mentem, és az iskola udvarán találkoztam az aligazgatóval, aki amúgy elmondta, hogy szakról liceumra kizárólag évvégén lehet megpróbálni (az igazgatónő ezt meg se említette, csak annyit mondott, amit leírtam ide).
A kérdésedre a válasz, lehetséges, igen. Ismételni kell, igen.
Bocsi, ha kaptok pár helyesírási hibát, én csak egy szakosztályos lány vagyok ;)) ...haha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!