Kinek milyen tapasztalatai vannak az egyetemi oktatókkal kapcsolatban? Más is tapasztalt már arrogáns, lekezelő viselkedést a hallgatókkal szemben? Mennyire elfogadható ez egy ilyen munkakörben?
Idén kezdtem az egyetemet, az intézményt nem szeretném megnevezni.
Rengeteg jó fej tanárunk van, viszont sokan végtelenül lekezelően viselkednek velünk és egyáltalán nem tanítanak, egyszerűen alkalmatlanok rá.
Leginkább egy konkrét oktatómmal van a probléma, de nem egyedi esetről van szó mert tényleg többen viselkednek így, ő viszont minden szintet felülmúlt.
Nem magyaráz el nekünk semmit, abban a tudatban él hogy mi nagyjából az ő végzettségi szintjén állunk tudás terén, és nem érti miért nem vagyunk tisztában összetettebb dolgokkal. Ha valamit kérdezünk tőle, csak lekezelően megkérdi "mit nem lehet érteni ezen?" A gyakorlati órákon feladatokat oldunk meg vele, de az óra elején a társaság nagyrésze elveszik, mert nem magyarázza el nekünk a legalapvetőbb fogalmakat sem. Az a legszomorúbb az egészben hogy teljesen tanulható tantárgyról beszélünk, viszont sokkal bonyolultabban/összetettebben fogalmaz az órák során mint az indokolt lenne. Az óráinak az időtartama pedig bőségesen elég lenne arra hogy átfussa az adott témakör alapjait, ő viszint csak feladatokat oszt ki amit otthon is ugyanúgy gyakorolhatnánk ha az órán megértjük miről van szó.
Tanult & művelt ember de nem való tanárnak, mivel nincs meg benne az az empátia, magyarázóképesség, stb, ami szükséges lenne ahhoz hogy fiataloknak adhassa át a tananyagot.
Másnak is vannak ilyen tapasztalatai? Mit lehet tenni ebben a helyzetben?
Egyetemi előadásokon sokszor éreztem azt, hogy mintha nem a nyelvemen beszélnének. Elején még fel is tudtam venni a ritmust, de a közepére már sokkal érthetetlenebb volt a dolog. Én inkább ott hagytam az egészet, nem akartam, hogy magolásra kapjak diplomát. Elmentem tanfolyamra, de ra kellett ébredtem, hogy élesben se megy a munka, nem csak az elmélet nem ment.
Tanulj olyat ami érdekel téged, és sikeres leszel benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!