Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha egyszerűen...

Mit tegyek, ha egyszerűen sehogy sem tudok odafigyelni a tanulmányaimra?

Figyelt kérdés

Állandóan elkalandozok, semmit nem ejgyzek meg abból amit hallok. Hallgatás és olvasás közben is van olyan, hogy jé, nem tudom mi volt az elmúlt 10 percben. Elkalandoztam, olyannal kezdtem foglalkozni ami engem érdekel. Töriből is video anyagokból tanulok az érettségire, de van, hogy arra eszmélek föl, hogy másra figyelek. Suliban óra közben is van, hogy elbambulok és feleszmélek, hogy megint valamin gondolkoztam. Akármennyire erőltetem meg magam, egy 30 perces videó feldolgozása 2 óra, mert mindig visszatekerek, hogy felfogjam.

Annyira nem érdekel ez az egész, annyira semmi szükségem rá, pedig tudom, hogy kelleni fog a jövőben. Régebben is például nyelvvizsgánál nagyon dühös voltam magamra, hogy ennyit vártak el, de mégis 3szorosát tanultam. Tehát utólag is szoktam bosszankodni, hogy minek tanultam annyit, de közben meg szeretnék is tanulni és rossz, hogy elkalandozok.

2022. okt. 23. 14:42
 1/4 A kérdező kommentje:
Annyira sok értelmes dolgom lenne amikkel foglalkozhatnék, hogy egyszerűen nem tudok koncentrálni az iskolára.
2022. okt. 23. 14:42
 2/4 A kérdező kommentje:
Az a bajom, hogy nem tudok figyelni se és amire figyelek az meg nem marad meg. matekból is nagyon el vagyok keseredve, mert konkrétan most újra tanulom azokat a dolgokat, amiket gimi első 3 évében tanultam. Mert elfelejtettem. Hiába lettek jó jegyeim, jött egy új témakör és elfelejtettem a régieket. Konkrétan papíron nem tudok összeadni, szorozni, osztani. mert elfelejtettem. Utána kel néznem, hogy hogy kell.
2022. okt. 23. 14:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkivel megesik ez.
2022. okt. 23. 15:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem tanultál, csak magoltál. Amikor valamiben nem keresed az értelmet, azt később visszaidézni majdhogynem lehetetlen. A számonkérésre oké, hogy betéve tudod max potnos dolgozatokkal, de később meg ez az eredménye. Értelmet, logikát, összefüggést keress benne. A kedvről meg csak annyit, hogy az oktatás is fel tudja emészteni az embert, lehet, hogy a görcsölésen kívül jobb lenne kicsit elengedni magad és tényleg megcsinálni azokat az értelmesebb dolgokat. Addig tényleg csak annyit magolj be, hogy átmenj. Nem szépek a tanulmányi hullámvölgyek, de valahol elejét kell venni zeknek és elkezdeni rendesen tanulni. Mielőtt ehhez hozzálátsz én egy kis szünetet javaslok. Egyébként nem voltál covidos? Nekem a mai napig a post covid tünetem a romlott memória és a kognitív képességek. Most sem tartom magam annyira gyengének, de 1,5 évvel ezelőtt ezerszer többre voltam képes szellemileg. Lehet ez is okozhatja, ahogy a koncentrációvesztést és a fáradtságot is. Még az is eszembe jutott, hogy őszintén egyáltalán nem érdekel amit tanulsz. Borzasztó arra rávenni magát az embernek amit nem szeretne, ez esetben sajnos a magoláson kívül jobb ötletem nincs, ami mindegy is, mert gondolom nem azzal szeretnél továbbmenni.
2022. nov. 19. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!