Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Történelem szak? Megéri...

Történelem szak? Megéri elvégezni vagy csak időpazarlás?

Figyelt kérdés

Korábban feltettem itt néhány kérdést a tovább tanulással kapcsolatban. Kaptam egy olyan választ, ha érdekel a történelem akkor tanuljam azt.

Történelemből mindig jó voltam, szeretem is. Ha elvégzek egy alapszakot, utána milyen lehetőségeim vannak? Múzeumi dolgozó, levéltáros stb.? Vagy pl.: a közszférában dolgozhatok vele, vagy rendőrségnél, honvédségnél? Vagy büfészak az egész?

Ha valaki elvégezte ezt a szakot, leírná a tapasztalatait? Illetve hogyan alakult utána az élete?

2022. okt. 18. 19:42
1 2
 11/11 Suetonius ***** válasza:
100%
Az előbbiekkel egyetértve annyival egészíteném ki a dolgot, hogy "jó voltál belőle" meg "mindig szeretted" az önmagában nem elég. Ahhoz, hogy jó szakember legyél, és szakmán belül relatíve jól fizető állást kapj, ahhoz nem elég az évszámok-események-személyek ismerete. Sokkal fontosabb az elemző készség és a nyelvérzék például.
2023. febr. 7. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!