Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akik nem tudnak doktorin...

Akik nem tudnak doktorin fokozatot szerezni, azok miért nem?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy máshogy működik, mint az alap/mesterszak, de mi miatt nem tud valaki végezni időben? Úgy tudom, nem sok tárgy van és azok sem vészesek. Visszadobják a disszertációját? De miért, kap indoklást, ha nagyon akarja, ki tudja javítani? Vagy hogy megy ez?

Erősen gondolkodom rajta, hogy jelentkezek doktori képzésre, de 4-5 évnél többet nem tudok rá szánni. Nem tudom, mennyire lenne kivédhető a csúszás.

2022. okt. 17. 09:58
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Mert

- a kutatóhelyén, főként a témavezetőjétől kap egy csomó feladatot, ami nem kapcsolódik a kutatásához (krediteket ezért is kap, valamilyen szinten kell is a kreditekhez, de sokszor visszaélnek vele, hogy a doktorandusszal "bármit" meg lehet csináltatni)

- lusta, nem érdekli, nem kutat akkor sem, ha lenne ideje rá. Sokan csak jobb híján, "melegedőként" tekintenek a PhD képzésre, addig is kapnak pénzt, amíg kitalálják, merre tovább vagy kapnak egy jobb lehetőséget, pl. külföldi ösztöndíjat

- munka mellett vág bele, és rájön, hogy egyszerűen túl sok.

Szóval nem, nem szokták a disszertációt visszadobni, sokan el sem jutnak idáig, hogy legyen mit beadniuk. Esetleg nem támogatják a publikálásban és nem gyűlik össze a megfelelő minőségű publikáció a megkívánt mennyiségben.

Igen, el lehet kerülni a csúszást. 4-5 év bőven elegendő.

2022. okt. 17. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!