Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Menjek középiskolába pénzügy...

Menjek középiskolába pénzügy szakra, ha nem szeretem a matekot, de négyes vagyok belőle?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hát ez az utolsó évem az ált. Iskolában, és nincs ötletem a továbbtanulással kapcsolatban..

Gimnáziumba nem nagyon szeretnék a szüleim hogy menjek, meg szerintem fel se vennének egy jó gimibe.

Felötlött hogy akkor menjek pénzügy szakra, szakközépbe.

Hát mondom jó, de 4es vagyok matekból, amivel amúgy fel is vennének, csak nem nagyon szeretem a matekot.

Most kifejezetten utálom, de ebben nagyban közrejátszik hogy a matektanáromat egyenesen gyűlölöm, lehet hogy emiatt ilyen a matek nekem, de amúgy sem szeretem.

Viszont ha elmegyek pénzügy szakra akkor igazából rosszul nem járhatok annyira

Valami tipp, esetleg tanács, tapasztalat?

Minden választ megköszönök!

Szép estét!

2022. okt. 5. 19:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha maga a pénzügyi képzés érdekelne akkor menj. Nem kell többet számolgatni majd, mint bármilyen más képzésen. Bárhova, bármilyen iskolába is mennél a matek az alaptantargy, mindenhol van, nem kikerulheto.

Nem mellesleg, minden suliban más tanárok vannak, nyilván egy általános iskolai matektanar nem menne középiskolába tanítani. A leendő matektanárod pedig még úgyse ismered, át is lehet hogy vele teljesen okés lesz majd minden és ezáltal a matekot is megszereted majd.

2022. okt. 5. 20:03
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :))
2022. okt. 5. 20:12
 3/3 anonim ***** válasza:
61%

Lehet, hogy érdemes lenne elmenned egy pályaválasztási tanácsadásra.

Pl. Fővárosi pályaválasztási tanácsadó (ingyenes): [link]

Ha jól tudom megyénként van pedagógiai szakszolgálat/ pályaválasztási tanácsadás.

Továbbá javaslom, hogy menj el nyílt napra / óralátogatásra, ha tart ilyet a középiskola. Próbálj információkat gyűjteni a képzésről!

Ha elmész pénzügyi képzésre, majd esetleg ráébredsz, hogy ez mégsem a te világod, akkor nem nagyon lesz lehetőséged más profilú iskolára váltani a szaktantárgyak miatt. Más technikumban/szakgimnáziumban teljesen más szaktantárgyak vannak, és feltehetően valamilyen különbözeti vizsgát kellene tenned. A pénzügyi technikum szerintem akkor lenne jó döntés, ha tudod/érzed, hogy evvel szeretnél foglalkozni.

2022. okt. 6. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!