Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt lehet megszok...

Mennyi idő alatt lehet megszokni az egyetemet?

Figyelt kérdés
Töri-etika szakon vagyok, tetszik az egyetem alapjáraton, de azért van, hogy nézek, hogy most mi van. Egy-két tárgy nagyon kínai is. Mennyi idő alatt lehet megszokni ezt az egészet?
2022. szept. 12. 17:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mire elvégzed az első félévet.
2022. szept. 12. 17:28
 2/11 anonim ***** válasza:
Második évre már menő leszel.
2022. szept. 12. 17:35
 3/11 A kérdező kommentje:
Akkor nem egyedi eset ezek szerint az elbizonytalanodás.
2022. szept. 12. 17:37
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3. Egyáltalán nem. Az egyetem nagy váltás minden téren, ezt meg kell szokni.
2022. szept. 12. 17:41
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen elbizonytalanodás. Én jártam olyan szakra, ahol már az első napon bizonytalan voltam, hogy ez kell-e nekem, de hülye voltam és nem adtam fel. A rendszer bedarálja az embert, elnémítja a kételyeket. Lehet, hogy neked is ilyen érzésed van, és magadban már tudod: nem itt van a helyed, nem ezt akarod tanulni. Ilyenkor még nem késő menekülni.
2022. szept. 12. 17:41
 6/11 A kérdező kommentje:
5. Inkább csak a tempó szokatlan. Persze, hogy ezt akarom. Bár tényleg vannak olyan témák egyes tárgyakból, amit szerintem a büdös életben nem fogok tanárként leadni, tanítani. Vannak furcsaságok.
2022. szept. 12. 17:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

6. Akkor jó. A tempó, mennyiség miatt ne aggódj. Ahhoz majd hozzászoksz.

Minden egyetemen, minden szakon vannak sallangok, amik nem kellenek. Ezek mennyisége 30-50% között van majdnem mindenhol… most még egyébként nehéz megítélned, hogy mire lesz szükséged és mire nem. Például történelemtanároknak égetően fontosak lennének a gazdasági ismeretek, de nem nagyon tanítják őket erre. Stb.

2022. szept. 12. 18:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
6. Tanárként mondom, hogy a képzés legalább egyharmada felesleges tárgyakat jelent.
2022. szept. 12. 18:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A terhelést meg lehet szokni elég hamar, nekem fél-1 év volt. Az első vizsgaidőszakomban még teljes volt a káosz nálam is, aztán következő nyárra már elvoltam vele (nehéz volt, de legalább már aludtam eleget).

Viszont minden félévben volt olyan tárgyam, ahol azt sem tudtam, hogy mi történik és azt sem, hogy hogyan megyek át belőle. Aztán mindig lett valahogy, utólag már egyáltalán nem tűnik vészesnek, de akkor és ott átláthatatlan volt nekem is nagyon.

2022. szept. 12. 20:57
 10/11 anonim ***** válasza:
dfddgfdggf sok idő
2022. szept. 14. 22:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!