Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen végzettség kell ahhoz,...

Milyen végzettség kell ahhoz, hogy valaki hivatalban dolgozzon?

Figyelt kérdés
Jövőre fogok érettségizni és még nem tudom, hogy mit kezdjek magammal utána, semmiben nem vagyok kiemelkedően jó. Viszont nemrég voltunk útlevelet csináltatni és rájöttem, hogy szívesen dolgoznék egy ilyen helyen, új iratok (útlevél, személyi, TAJ kártya, stb) elkészítésében segítenék. Ehhez milyen végzettség kell?

2022. aug. 30. 16:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Az a szaknak a neve, hogy személyügyi, munkaügyi és szociális igazgatási a szegedi képzést linkeltem be, de szerintem bármelyik jogi egyetemen van. A diploma egyébként nemcsak okmányirodára lesz jó. 3 év egyetem. Olvass utána.

2022. aug. 30. 17:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Középfokú végzettséggel, lényegében érettségivel is vannak köztisztviselői állások, munka mellett is lehet tanulni. De az igazgatási szakokon lehet alapdiplomát szerezni. Aztán később még tanulni, tanulni, tanulni.

Aztán ha máskor ilyen helyzetbe kerülsz, akár az ügyintézőt is megkérdezheted :) Biztosan kedvesen fognak válaszolni az érdeklődésedre. Te pedig többet megtudsz a munkájukról.

2022. aug. 30. 17:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm a válaszokat! :D
2022. aug. 30. 17:47
 4/4 anonim ***** válasza:
50%

Egy ilyen hirtelen jött gyerekkori szimpátia kevés ahhoz, hogy erre alapozva tedd tönkre az életedet. Ha holnap utazási irodába mész, és ott tetszik meg a kislány, akkor turizmus szakra váltasz?

Nem tudom, miből vagy jó tanuló, de maxold ki a képességeidet. A lehető legjobb egyetemre és szakra menj, ne rontsd el az életedet. Ha nagyon jó tanuló vagy, akkor menj például jogásznak. Ha nem annyira, akkor még mindig ott vannak a gazdasági szakok, ha matekból gyenge vagy akkor azt hiszem a turizmus vendéglátás szakra nem kell matek emelt. Az életed összes hátralévő napján hálát fogsz adni, hogy egy piacképes, használható diplomát szereztél (amivel még mindig lehetsz a MÁV-nál pénztáros kisasszony vagy az önkorinál aktakukac, ha szabotálni akarod az életedet).

2022. aug. 30. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!