Milyen érettségit tegyek nyelvből?
Pszichológusnak szeretnék tanulni, és azt olvastam, hogy azok közül a tantárgyak közül, amikből alapból érettségiznem kell (plusz biológia), egyből emelt szintűt kell tennem. Ezzel nincs gond, a biológiát választottam. Emellett még elvileg nyelvből is emelt szintűt kellene tennem. A probléma az, hogy német emeltre túl kevés volt a jelentkező, ezért nem indult, és csak középszinten tanulhatom. Az angolt emelt szinten tanulom, de az meg nem megy túl jól. 11-be járok és nem szeretnék iskolát váltani. Arra gondoltam, hogy nyáron letennék egy középfokú német nyelvvizsgát (előtte egy gyors tanfolyamot), jövő év elején pedig egy középfokú német érettségit (valószínűleg több pontot érek el, mint emelten, továbbtanulásnál pedig letenném emelten is) és ha ez összejönne, jövő év végén megpróbálkoznék egy középszintű angol érettségivel is. Így felvesznek valahová pszichológus szakra, vagy inkább járjak majd külön tanárhoz és koncentráljak az emelt szintű nyelvvizsgára.
És melyik iskolákba érdemes jelentkezni? (mármint továbbtanulásnál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!