Vizsgakurzuson általában szigorubb vagy engedékenyebb az oktató?
Figyelt kérdés
Állíthat össze emiatt bika nehéz feladatsor csak azért mert ezzel több munkát adtunk neki vagy inkább átrugdos?2022. aug. 25. 23:53
1/6 anonim válasza:
Vizsgakurzusok sztem kb ugyanolyan nehezek mit a simák
2/6 anonim válasza:
Nem tudom mindenhol így van-e, de ahova én jártam, a vizsgakurzus csak papíron volt külön kurzusként adminisztrálva. Mindig az aktuális évfolyammal együtt volt tartva a vizsgakurzusos vizsga. Nyilván látszott hogy ki milyen kódon vette fel a tárgyat, de a követelmény ugyanaz volt.
3/6 anonim válasza:
#2-es válaszolóval egyetértek, nálunk is így működik. Hiába veszed fel vizsgakurzusként, ugyanazokra a vizsgaidőpontokra fogsz tudni jelentkezni, mint aki nem vizsgakurzusként vette fel, szóval ugyanabban a teremben, ugyanabban az időpontban fogod megírni a vizsgát, mint azok, akik nem vizsgakurzusosok. És én még olyat nem láttam volna, hogy kiderítették volna a vizsga elején, hogy ki a vizsgakurzusos, és más feladatsort adtak volna neki, mint a többieknek. Szóval nem tudom, hogy nálatok ez máshogy működik?
4/6 anonim válasza:
Úgy szokott lenni, ahogy a 2-es és 3-as válaszoló írja. Kivétel az az eset, mikor egy tárgy pl. csak őszi féléves, de valakinek tavasziban kell belőle vizsgakurzus, hogy végezni tudjon. Ilyenkor értelemszerűen csak vizsgakurzusként van meghirdetve a tárgy, egyébként nincs. Szóval ilyen esetben állíthat simán nehezebb követelményt a vizsgázó elé a tanár, de nem hiszem, hogy ilyennel szórakoznának.
5/6 anonim válasza:
Ahogy #4 írja, keresztfélévben is lehet vizsgakurzus, akár csak néhány hallgatónak.
Én vizsgakurzuson is mindig azonos jellegű feladatsort állítok össze, szándékaim szerint azonos nehézségűt, mint egyébként (ugye a feladatok nehézsége objektíven nem ítélhető meg, egy adott feladatot a hallgatók egy része könnyűnek, más része nehéznek ítéli meg). Bevallom, szoktam magamban morogni, ha egyetlen vizsgázó miatt kell új feladatsort gyártanom, de ez természetesen nem hat ki a nehézségére - hülye lennék megszivatni, még a végén megbukik és még egy feladatsort ki kell találnom :)
Ha a vizsgakurzussal együtt fut normál kurzus is, akkor természetesen ugyanazt a feladatsort írja mindenki.
6/6 anonim válasza:
A kettes válaszolóval egyetértek, nekem is ilyen volt az nem különbözik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!