Szeretnék megtanulni néhány nyelven, ti melyiket ajánlanátok ezek közül?
Szerintem csináld a svédet, mert az érdekel :)
Hasznosság szempontjából valóban a német lenne a legjobb választás.
Amúgy mind indoeurópai nyelv, nincs olyan nagy különbség köztük szerintem.
Nem könnyű a spanyol. Ez csak egy tévhit. Rosszul beszélni könnyű. Európában ez a legkevésbé hasznos. Spanyolország nem túl jelentős gazapaságilag, nincs is vele sok kapcsolatunk. Dél-Amerikával meg még ennyi sincs. Ellenben Olaszország az egyik legjelentősebb külkereskedelmi partnerünk. Sokkal több olasz cég van nálunk és a környéken, mint spanyol. Én inkább ebben a nyelvben gondolkodnék a spanyol helyett. Nem hiszem, hogy tervezel mondjuk Argentínában vagy Texasban élni, az átlag magyar nem. A francia többek között diplomáciai, üzleti karrierben jól jöhet. Szintén jobban, mint a spanyol.
A magyarok számára a német az egyik leghasznosabb nyelv. Az ilyen nyelvű országokkal van a legtöbb kapcsolatunk. Ide menekülünk ki jobban élni, stb. Rengeteg német nyelvet igénylő állás van.
A svéd igaz, hogy csak Svédországban használható, viszont a skandináv államok életszínvonala köszönőviszonyban sincs, a miénkkel. Egy ismerősöm nemrég tért haza Svédországból és abból, amit ott keresett, sorra vásárolja fel itthon a lakásokat, hogy majd ezeket kiadja és ebből éljen tovább munka nélkül. Németországban és Ausztriában is sokkal jobb az élet, mint itthon. A déli országok, mint például Spanyolország, nem fizetnek ennyit és nagyobb a munkanélküliség is.
3-asnál a pont, nagyon igazat ír!
egyrészt Spanyolo. földrajzilag is messzebb van, mint Olaszo., másrészt tényleg a legtöbb külföldi cég a német után az olasz Mo.-n.
egy fejvadásszal készített interjút olvastam, hogy ha a magyarok tudnák, milyen jelentős gazdasági-üzleti kapcsolatban van az ország az olaszokkal, sokkal többen tanulnának olaszul.
és az olasz könnyebb is, mint a spanyol.
egy elképesztően szexi, verőfényes, dallamos nyelv.
a svédnek nem látom sok értelmét, hacsak nem akarsz odaköltözni.
svédországban mindenki közel anyanyelvi szinten beszél angolul.
és a svéd nehéz nyelv!
kérdező, pedig a nyelvtanulás drága dolog, nemcsak pénzben, hanem időben és energiában is.
ha csak bele a nagyvilágba tanulsz, annak semmi értelme.
igenis, legyen tényező, h. mit nyersz vele a munkaerőpiacon.
vagy te vmi milliomos vagy, akinek mindegy?!
nyelvet ésszel kell tanulni, vagyis alaposan átgondolni, mi éri meg, mert sok áldozatot kíván.
Mi az, most mindenki csak az anyagi haszon reményében csinál dolgokat?
#7: Én pont úgy tudom, hogy az olasz nehéz nyelv, míg a spanyol lényegesen könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!