Milyen a kommunikáció és médiatudomány szak?
Szia!
Hasonló cipőben járok, mint te csak én középsuli után kihagytam 1 évet és most készülők két emelt szintű érettségit tenni a 2023-as évben, hogy növeljen pontjaim, illetve eleget tegyek a követelményeknek. Alapvetően egy ötös érettségim lett középszinten, de szerintem a túljelentkezés miatt a ponthatárok elég húzósak, illetve szükség van a jelenlegi követelmény szerint egy emelt szintű érettségire. Személy szerint hosszasz utánajárás után én az SZTE-BTK-kommunikáció- és médiatudomány szakra fogok felvételizni. A minimum ponthatár idén 2022-ben 420 pontnál lett meghúzva.
Elhelyezkedésképpen én azt tudom mondani, hogy én találtam egy szakmatérképet ezzel kapcsolatban, amelyen ki vannak emelve milyen területeken tudsz elhelyezkedni vele:
link: [link]
A másik pedig, hogy érdemes megnézni a szak különböző specializációit, amelyek részletesebben kitérnek egy-egy szakterületre, a weboldalon elhelyezkedés is megtalálható.
link: [link]
Ennyit tudtam segíteni, sok sikert a felvételihez!
Én sajnos erre a szakra járok, nagyon megbántam. Semmi gyakorlatiasság nincs benne, tele van töltelék tárgyakkal, amik hót unalmasak. Mindezek mellett túlképzés van belőle, ennyi kommédia végzettségűt egyszerűen nem tud felszívni a munkaerőpiac.
Ha jót akarsz magadnak, kerüld el jó nagy ívben..
Én szintén erre a szakra járok, és imádom.
jól meggondoltam a döntésem előtt, átnéztem a mintatervet, tanultam egy kis társadalomismeretet, és úgy érzem, sínen vagyok.
Nyilván nem mindenkinek való ez.
Ahogy a másik szak sem. Ha megfelel az érdeklődési körödnek és a jövőbeni céljaidnak, akkor biztosan tetszeni fog :)
A mi egyetemünkön amúgy nagyrészt nagyon jó és szakmailag elismert tanárok tanítanak, odafigyelnek ránk, motiválnak minket. Ez hatalmas plusz szerintem más szakokka szemben, ahol sokszor embertelenül, csak egy kódszámként tekintenek a hallgatókra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!