A különbözeti vizsga hogyan zajlik és mik a követelményei?
Figyelt kérdés
Most voltam 10.-es és 11.-es leszek, de sulit akarok váltani és még júliusban írtunk a gimnáziumnak, ahová akarok menni, azonban semmit nem részleteztek. Annyit írtak, hogy készüljek irodalomból, nyelvtanból, töriből, matekból és angolból. Már bőven belekezdtem, a töri megvan,az irodalmat elkezdtem de eléggé szoros a határidő. A LÉNYEG, HOGY AKKOR MOST NEKEM A 9.-ES (TAVALY ELŐTTI) ANYAGOT IS TUDNOM KELL VAGY CSAK AZ EZÉVIT, AZAZ A 10.-ES ANYAGOT? Mert töriből megtanultam a 9.-es anyagot és a 10.-es anyagot is, de nagyon sok 2 év anyaga és nem látom logikusnak, hogy miért kérnék a 9.-est is. VALAMINT HOGYAN ZAJLANAK AZ ILYEN VIZSGÁK? AKINEK VAN TAPASZTALATA, TÖBBEN ÍRTÁTOK VAGY CSAK EGYEDÜL VOLTATOK EGY TEREMBEN? HOGY KELL EZT ELKÉPZELNI? ÉS SZÓBELINÉL HÚZTATOK TÉTELEKET VAGY MI? Szörnyen izgulok, segítsen az, akinek van bármi tapasztalata pls!!2022. aug. 11. 15:02
1/7 anonim válasza:
Szerintem ez teljesen iskolafüggő, de azt le tudom írni, hogy nekem mi volt. Mi átnéztük az adott tanárokkal, hogy mi az amit mi is tanultunk az előző iskolában és mi az amit nem (irodalomnál sok ilyen volt, mert eléggé eltértek a kötelező olvasmányok, de más tárgyaknál is volt, hogy nem ugyanolyan sorrendben vettek dolgokat mint mi). Ezekből írattak velem kb. témazáró jellegű dolgozatokat előre megbeszélt időpontokban. Egyedül voltam, más új diák nem ment oda akkor és nekem minden írásban volt.
2/7 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, hogy hanyadikban jelentkeztél át? És a szóbeli?
2022. aug. 11. 15:18
3/7 A kérdező kommentje:
Várok még válaszokat és tapasztalatokat. Kérlek segítsetek!
2022. aug. 11. 15:33
4/7 anonim válasza:
10-ben félévkor váltottam és mint írtam, nekem mindent írásban kértek, szóbeli nem volt. A megbeszélt témakörökből tettek fel kérdéseket és azokra kellett kifejtős válaszokat írni, tulajdonképpen ennyi volt az egész.
5/7 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm! :)) Természetesen továbbra is várom a válaszokat mert szükségem lesz rá xd.
2022. aug. 11. 16:40
6/7 anonim válasza:
Ha 11-edikbe mégy, akkor a 9. és a 10. évfolyam anyagát is kérdezhetik, mert az átvételinek pont az a lényege, hogy felmérjék, hogy megvan-e a megfelelő tudásod, be tudsz-e majd kapcsolódni a az új osztályod óráiba.
A budapesti Madách átvételijéről tudok írni, 9-edik osztály után jelentkezett át a lányom.
A teljes 9-edikes tananyagból kellett írni vizsgát: 1 óra matek, 1 óra magyar és 1 óra angol. Akik elérték a minimálisan elvárt teljesítményt, azok mentek egy beszélgetésre a leendő ofővel. Mivel pont annyian ütötték meg az elvárt szintet, ahány szabad hely volt, így nem kellett rangsorolni. 10 jelentkezőből így 4 diákot vettek fel a különböző évfolyamokra.
7/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
Ha tudtok még valamit mesélni, megköszönöm :))
2022. aug. 13. 20:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!