Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az egyik ismerősöm idén lesz...

Az egyik ismerősöm idén lesz 8.-os és nem tudja eldönteni, hogy hová menyjen?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nyár van még, de a napokban ez volt a téma a család-baráti körömben, szóval gondoltam megkérdezem. Tehát az ismerősöm mint fennt írtam 8.-ba fog járni szeptembertől és nem tudja, hogy gimnáziumba, vagy pedig technikumba menyjen. Ti a tapasztalataitok alapján mit javasolnátok neki? Olyan közepes tanuló átlagban. 1-5-ig vannak jegyei. Én nem tudok neki segíteni, ugyanis nem gimibe jártam és nem tudom milyen. Ha tudtok segíteni, azt megköszönöm az ő nevében is!

2022. aug. 3. 13:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az ismerősöd helyében először megírnám a központi írásbelit és annak eredményének függvényében keresgélnék középiskolákat. 2023 február elején kell majd iskolát választanod.
2022. aug. 3. 15:16
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem már a központi előtt ki kell nézni az iskolákat, a központi után kb. 1-2 hét marad a sulik / tagozatok véglegesítésére és rangsorolására, attól függően, hogy az általános iskola mikor kéri be a jelentkezési lapokat.

Érdemes elmenni néhány környékbeli suli nyílt napjára, információkat gyűjteni és benyomásokat szerezni. Segít a döntéshozatalban.

Ez a cikk elég jól összefoglalja a technikum vagy gimi kérdéskörét:

[link]

2022. aug. 4. 20:29
 3/3 segitseg ***** válasza:
100%
Menjen el sok nyíltnapra, hogy ne csak a leírásokból tájékozódjon és közelebbről megismerje a sulikat, majd az egészet tisztázza magában, (hogy mennyire tetszett, mennyire erős stb) és vonjon le a százalékos véleményéből 20%-ot,mert nyíltnapokon kb annyival jobban teljesítenek/kedvesebbek a tanárok
2022. aug. 5. 22:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!