Mennyivel lesz “könnyebb” a kermark a mérnökinfónál?
Családi nyomásra mentem PPKE mérnökinfóra (bár a fizikához volt affinitásom, a mateket közepesen szerettem, infót az elmúlt egy évben megrühelltem), és első év végére egyértelmű volt a váltás: nincs célom a mérnökinfóval és nem is szerettem a tárgyakat + az összes szabadidőmet felemésztette, amitől lelkileg eléggé kikészültem.
Azóta sikerült letisztáznom magamban a céljaimat, és elvonatkoztatni attól, amit elvárnak tőlem, és rájönni arra, én mit is szeretnék. Így esett a választás BGE kereskedelem és marketing szakra.
Viszont nagyon igényelem a sok “szabadidőt”, amikor magamnak oszthatom be, hogy mit csináljak, és nincs a terhemre egy csomó egyetemi tárgy nap mint nap. Nyilván a kermark jobban fog tetszeni, vagy legalábbis kitartóbb leszek, mert olyan tanulok, ami tényleg érdekel, de mindenképp szeretném mellette elindítani a saját vállalkozásomat - amire mérnökinfó mellett képtelen lettem volna.
köszi, 1-es, megkönnyebültem.
2-es, igen, azért írtam le a kisebb regényt a kérdés alá, hogy amennyiben van affinitásom a dologhoz (és merem állítani, hogy van), AKKOR mennyire nehéz a szak. Azért nem fizika, mert nem ez érdekel (próbáltam elhitetni magammal suli közben, hogy érdekel, azért tanultam többet belőle, szüleim fizika és kémia tanárok, elég "könnyű" volt azt hinni mellettük, hogy a világon nem érdemes mást tanulni, mint mérnökit, természettudományokat, esetleg orvosit és jogot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!