Diákmunkát egyetem közben is lehet végezni? Vagy az középiskola befejezése után már nem lehetséges?
Igen, csak ha elsőéves vagy akkor szerintem ne egyből kezdj neki munkának. Várj pár hetet max 1-2 hónapot, hogy kitapasztald az órák elvárásait, nehézségét. Egyetem legyen fontosabb ne a munka.
Számít az is nappalin vagy, vagy levelezőn. Levelezőnél pont ez a lényege, hogy egyetem mellett van egy “fix”, hosszútávú munkahelyed. Ha nappalis akkor eléggé változó, hogy hogy vannak óráid. Van amikor délután van 1-2 óra akkor tudsz menni délelőtt, és fordítva. Pénteki napod szabad lesz, hisz az levelezős nap. Hétköznap általában 2 nap szokott szabad lenni.
Neptunban tudsz igényelni diákigazolványt, csak ne felejtsd el, hogy félévente meg kell hosszabbítanod. 1 matrica 1 félévre érvényes egyetemen. Hallgatói jogviszonyt/iskolalátogatásit Tanulmányi Hivatalon tudsz igényelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!