Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosi, jog vagy mérnök,...

Orvosi, jog vagy mérnök, melyik a nehezebb, mért?

Figyelt kérdés

Melyiket a nehezebb elvégezni, és melyiket a nehezebb művelni utánna?

Miért

2022. júl. 29. 16:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem sokan lehetnek akik elvégezhették mindhármat.

Én mérnöknek tanultam, de jogot vagy orvosit tanult /végzett ismerőseim által keltett benyomás alapján inkább a jogot tudnám elvégezni a mérnöki mellé. (A jogászok kvázi "társadalommérnökök", szokták mondani - találóan szerintem) Az orvosihoz rengeteg memorizálás kell és nem igazán lehet alkotni-megtervezni se semmit benne; a legbonyolultabb mérnöki struktúra is bakfitty egy biológiai összetett organizmushoz, pláne emberhez képest)

2024. máj. 17. 12:57
 12/12 anonim válasza:
50%

Mérnök és orvos is vagyok. Azért váltottam, mert nem bírtam a mérnöki munkát, közeget. Orvosira többet tanultam, de azt cserébe sokkal érdekesebbnek találtam - pedig gimnáziumban még azt hittem, hogy a mérnöki szakma érdekel. Emiatt az orvosin kevésbé fáradtam, jobb eredményeket értem el, és már rezidensként olyan kapuk nyíltak előttem, ami nagyban megkönnyítette a hétköznapi munkát.

A mérnökséghez külön idegrendszer kell, egész pontosan megkerülhetetlen, hogy a részletvezérelt gondolkodás legyen az alapvető kognitív attitűd. Akinek nem ilyen az észjárása, nagyon sok türelemmel és csak apró lépésekben tudja elsajátítani a szakmáját, és szerintem inkább managerként tud érvényesülni.

Mivel én egy türelmetlenebb ember vagyok, akinek szükséges, hogy szem előtt legyenek a folyamatok, a mérnöki közegbe is kevésbé tudtam beilleszkedni - így managerként sem tudtam helyt állni. Nagyjából 10 évet dolgoztam, seniorként nem adtak csapatot, inkább lepattanó feladatokat kaptam, vagy apró, izolált rendszerek megtervezésével és működtetésével bíztak meg. Kevesen szerettek velem dolgozni, amit nem is csodálok, mert kevesekkel értettem meg magamat.

Az egészségügyben ennek az éles ellentéte van. Mintha rám szabták volna az egészet. Nagyon magaménak érzem a közeget, lényegében ugyanazokat a könyveket olvassuk, filmeket nézzük, a humorunk is hasonló. Persze itt is vannak különbségek, attól függően, hogy milyen szakterületen vagy.

A jogról nem tudok nyilatkozni. Volt osztálytársaim közül aki jogra vagy orvosira jelentkezett, mindenki el tudta végezni. Mérnöki kapcsán háromból egyedül én végeztem el, és én is pályaelhagyó lettem.

jan. 1. 16:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!