Elte anglisztika szakon, első évesként, milyen szabadon választható tárgyakat érdemes felvenni?
Én az eltén szabad kreditnek sportot vettem fel és karriermenedzsmentet. Nem volt egyik sem nehéz, a sportnál a részvétel számított és kikapcsolódás is volt míg a másiknál összesen 2 egész nap volt és önéletrajzot meg motivációs levelet kellett írni.
Nyilván ha minoros leszel akkor az ahhoz tartozó tárgyakat is vedd fel.
Többet így első évben nem ajánlok.
Én csak nem ajánlom kezdőnek, hogy túlvállaja magát. Én első képzésem alatt a kötelezőket is megszenvedtem, meg úgy az egész egyetemi rendszert meg kellett szokni, a második szakomon már voltam olyan merész, hogy plusz 4 szabvált beraktam első félévre.
De ha konkrét tanácsot is kell adnom: én azt mondom, hogy válassz vagy olyat, ami hasznos a szakhoz, vagy valami teljes egészében mást. Én természettudományin voltam, a rengeteg reál tárgy mellett minden évben elvégeztem 2-3 pszichológia szakos kurzust, hogy valami változatosság is legyen. Nekem segített is, nem bántam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!